ØKONOMI: Sjefen i Den amerikanske sentralbanken, Janet Yellen, kan skuffe aksjemarkedet. (AP Photo/J. Scott Applewhite)
ØKONOMI: Sjefen i Den amerikanske sentralbanken, Janet Yellen, kan skuffe aksjemarkedet. (AP Photo/J. Scott Applewhite)Vis mer

- Det er rom for skuffelser

DNB Markets peker på fem ting som kan skuffe aksjemarkedet. Rentesignaler fra USA kan være en.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): DNB Markets mener det kortsiktige risiko-/fortjenestebildet har svekket seg, og nedjusterer markedssynet fra overvekt til nøytralt.

- Gjennom de siste seks kvartalene har vi sett at selskapenes resultater ikke helt har innfridd forventningene, og at estimatene er blitt justert langsomt nedover i forkant av de neste rapporteringene, skriver meglerhuset i en fersk rapport i dag.

Aksjer er ikke billige Meglerhuset peker også på at aksjemarkedet har steget og bragt oss inn i en posisjon hvor indeksene basert på de mest brukte nøkkeltallene ikke lengre kan defineres som billige.

-Vi ser i tillegg at avkastningen i obligasjonsmarkedene allerede er på et svært lavt nivå og at det samme gjelder risikoforståelsen, uttrykt gjennom VIX-indeksen, heter det videre.

Selv om meglerhuset ser for seg en mulig svekkelse på kort sikt er DNBs basisscenario likevel at det fortsatt er flere år igjen av et globalt syklisk oppsving ledet av amerikansk økonomi.

Rom for skuffelser - På kort sikt ser det imidlertid ut til at aksjemarkedene kan ha løpt for raskt i forkant av den underliggende utviklingen og at det har bygget seg opp rom for skuffelser.

Slike skuffelser kan ifølge DNB Markets eksempelvis komme fra: De videre tiltakene fra den europeiske sentralbanken En mer langsom akselerasjon i amerikansk økonomi enn ventet Samspillet mellom amerikansk inflasjon og rentenivå Endrede rentesignaler fra den amerikanske sentralbanken Stigende usikkerhet forårsaket av utviklingen i det kinesiske eiendomsmarkedet
Flere nyheter Meglerhus spår Frontline-fall Analytikerne svært uenige om Seadrill Den sterke veksten kommer neppe til å vare