- Det er så alvorlig at vi har stengt tjenesten

Viasats kundefakturaer lå åpent på nett.

ÅPENT FOR ALLE: På Viasats Mine sider kan hvem som helst se andres fakturaer, ved enkelt å skifte ut tall i URL-en. Foto: Skjermdump
ÅPENT FOR ALLE: På Viasats Mine sider kan hvem som helst se andres fakturaer, ved enkelt å skifte ut tall i URL-en. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hos TV-nettverket Viasat lå en mengde kundefakturaer vidåpne på nett, slik at hvem som helst kunne se dem.

- Det var helt nytt for meg, jeg må sjekke dette, sier selskapets pressesjef, Siv Heimdal når Dagbladet ringer.

«Sekvensnummer» Dagbladet ble gjort kjent med saken av en av Viasats kunder, som fattet mistanke da han logget seg inn på sin egen kundeside og så at URL-en til web-fakturaen hans så ut som et sekvensnummer.

- Jeg er opptatt av informasjonssikkerhet og pleier alltid å føre noen enkle kontroller når jeg ser løsninger som kan virke sårbare. Hensikten er først og fremst å sikre at mine egne opplysninger ikke er fritt tilgjengelig for andre, sier han. - Jeg forsøkte å endre de siste sifrene i URL-en. Det ga meg umiddelbart tilgang til andre kunders faktura, med informasjon knyttet til vedkommendes kundeforhold.

Stengt ned Etter at Dagbladet ringte Viasat og fortalte om funksjonen, har selskapet valgt å midlertidig legge ned tjenesten:

- Vi har sjekket det dere fortalte oss, og det viser seg at det stemmer. Det er veldig beklagelig. Nå har vi tatt ned hele fakturatjenesten, og vi kommer ikke til å åpne denne før den er helt sikret. Forhåpentligvis fikses det fort, men fram til det må kundene våre ringe kundeservice for fakturatjenester, sier Heimdal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer