Markedsføring av OnlyFans:

- Det er så drøyt

OnlyFans har en aldersgrense på 18 år. Likevel er det flere som promoterer seg selv på Instagram, der aldersgrensen er 13 år. Det har ført til at flere reagerer.

ONLYFANS: Fenomenet «OnlyFans» vekker sterke reaksjoner. Programleder Jenny Emilie Aas inviterer til debatt. Medvirkende: Benedicte Haugaard, Thale Myhre og Håvard Kvernaas Bakken. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

OnlyFans er en plattform som er bak en betalingsmur, der brukerne har mulighet til å selge eksklusivt innhold.

Der har brukerne mulighet for å selge både treningsvideoer, matoppskrifter, og det plattformen kanskje er mest kjent for: bilder og video med seksuelt innhold.

OnlyFans har en aldersgrense på 18 år. Mange av brukerne på OnlyFans bruker ofte Instagram, som har 13 års aldersgrense, til å promotere seg selv og få flere følgere, eller «fans», som det heter på plattformen.

- Drøyt

Det reagerer influenser Benedicte Haugaard på. Hun er kritisk til hvordan markedsføringen av plattformen er på Instagram.

- Man ser at man blir spammet med ting som: «Swipe up for 85 prosent rabatt for pussy og anal.» Det er så drøyt. Jeg ser det på Instagram hver eneste dag, sier Haugaard til Dagbladet.

Hun mener det er helt greit at folk får betalt for det man produserer, og at brukerne må få lov til å gjøre som de vil - i utgangspunktet.

- Jeg er ikke kritisk til de lettkledde bildene, for det er mange som deler dem gratis på Instagram. Problemet her er de som reklamerer for sex og porno, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.