Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er så fryktelig dyrt å være på rømmen

David Toska brukte millioner på søvn og taxi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag var det David Toskas tur til å innta vitneboksen i den omfattende Wonderboy-saken som for tiden går i Borgarting lagmannsrett.

Han møtte Wonderboy selv, Danny Bungard, da han var på rømmen etter NOKAS-ranet i 2004. Bungards forsvarer, Ellen Holager Andenæs lurte på om det var dyrt å være på rømmen. Dette kunne Toska bekrefte.

- Ja, det er fryktelig dyrt når du lander i en by. Du må betale hundre euro for å sove. Du spiser ute, du tar taxi over alt. Jeg følte jeg måtte ha penger for noen måneder, for disse som hjalp meg kunne ryke når som helst, det var mye stress i miljøet, utdypet Toska.

Toska la til at han også spanderte mye på dem han var sammen med mens han levde i skjul.

Han og Bungard oppholdt seg delvis i Spania mens Toska var på rømmen. Det var også i Spania, nærmere bestemt Malaga, Toska ble pågrepet. Da var det på dagen ett år siden dødsranet i Stavanger fant sted.

David Toska har også forklart at NOKAS-ranet ble planlagt mens han rømte fra Oslo. Kort tid etter at han ble pappa, følte han for å komme seg vekk fra Oslo.

Småbarnsfaren valgte seg Stavanger og der så han på mulighetene for å begå ulovlighetet. En dag han kjørte rundt i Stavanger sentrum oppdaget han NOKAS-bygget ved Domkirkeplassen.

Ranet ble en realitet like før påske i 2004 og ranerne med Toska i spissen fikk med seg 57,4 millioner kroner. Etter ranet rømte den ene etter den andre fra ranslaget vekk fra vestlandsbyen.

David Toska ble pågrepet i Malaga 6. april 2005 etter lang tids spaning fra politiet. Toska var hovedmannen bak dødsranet i Stavanger hvor Nokas pengesentral ble ranet for 58 millioner kroner. Foto: Daniel Chaves Foto: Daniel Chaves
David Toska ble pågrepet i Malaga 6. april 2005 etter lang tids spaning fra politiet. Toska var hovedmannen bak dødsranet i Stavanger hvor Nokas pengesentral ble ranet for 58 millioner kroner. Foto: Daniel Chaves Foto: Daniel Chaves Vis mer

Toska reiste nedover i Europa, vekk fra samboeren og sønnen. Mens han var på flukt fra politiet fikk han stadig nye pengeforsyninger brakt til seg.

I Borgarting lagmannsrett i dag anslo at han brukte halvannen million i løpet av det året han var på rømmen.

image: - Det er så fryktelig dyrt å være på rømmen
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media