UFLAKS: Her står svenske Håkan Andersson og Narayn Edman foran branntomta. Etter planen skulle de egentlig flytte inn til helga. Foto: Joachim Baardsen/Dagbladet
UFLAKS: Her står svenske Håkan Andersson og Narayn Edman foran branntomta. Etter planen skulle de egentlig flytte inn til helga. Foto: Joachim Baardsen/DagbladetVis mer

- Det er så jævlig uflaks. Nå er vi jo hjemløse

Svenske Håkan Andersson og Narayn Edman skulle flytte inn i kvartalet som ble rammet av brann til helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): De trodde ikke sine egne øyne da de så flammehavet som var i ferd med å sluke Verksgata 31 og deler av de omkringliggende bygningene i Stavanger sentrum.

- Det er helt sykt, sier Håkan Andersson til Dagbladet.  
Hjemløse Dagbladet møtte han og Narayn Edman foran branntomta. Sammen med seks kamerater, skulle de egentlig ha flyttet inn førstekommende lørdag. - Jeg satt og så på bildene på TV. Da kameraene viste «mitt» bygg, tenkte jeg bare «nei!», sier Edman til Dagbladet.   - Det er så jævlig uflaks. Nå er vi jo hjemløse. Jeg har ikke peiling på hva vi skal gjøre nå, fortsetter svensken.   Mens brannvesenet forsøkte å få kontroll på brannen, fulgte de åtte kompisene spent med.    - Det ser jo helt sykt ut. Dette er det man kaller nedtur. Vi flytter ikke inn hit på lørdag, det er helt sikkert, sier Andersson til Dagbladet.

Storbrann Politiet fikk melding om brannen i Verksgata 31 i Stavanger sentrum, i en tidligere hermetikkfabrikk, like før klokken 15 i dag.

I 20.30-tida i kveld hadde brannen fremdeles ikke blitt slukket, og den hadde også spredt seg til en murbygning ved siden av det totalskadde bygget, melder NTB.

Varabrannsjef i Stavanger brannvesen, Ståle Fjellberg, sier til NRK at brannen fortsatt kan spre seg til trebygninger i området.

- Det er alltid en fare så lenge det brenner, men vi jobber fortsatt med å få kontroll, sier Fjellberg. Han legger til at de føler de har rimelig god kontroll også på bygget brannen har spredt seg til.

Det var en stund uklart om det var personer inne i leilighetene, men like før klokka 17 opplyste politiet at brannvesenet har gjennomsøkt de aktuelle leilighetene i bygningen og bekreftet at de ikke hadde funnet noen personer.