- DET FØLES SÅRT: Kvinnen (25), som hadde en relasjon med Roger Ingebrigtsen i tenårene, blir nå utsatt for grove angrep i sosiale medier. Fylkesrådsleder i Troms, Pia Svensgaard (Ap, til høyre), og Arbeiderpartiets gruppeleder på fylkestinget, Cecilie Myrseth, var sammen med henne da hun møtte Nordlys lørdag ettermiddag. Foto: Jostein Larsen Østring
- DET FØLES SÅRT: Kvinnen (25), som hadde en relasjon med Roger Ingebrigtsen i tenårene, blir nå utsatt for grove angrep i sosiale medier. Fylkesrådsleder i Troms, Pia Svensgaard (Ap, til høyre), og Arbeiderpartiets gruppeleder på fylkestinget, Cecilie Myrseth, var sammen med henne da hun møtte Nordlys lørdag ettermiddag. Foto: Jostein Larsen ØstringVis mer

- Det er så mye stygt

Kvinnen (25) Roger Ingebrigtsen innledet en seksuell relasjon med reagerer på nettangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Nordlys): Kvinnen (25) som Roger Ingebrigtsen i 2004 innledet en relasjon med, kommenterer nå saken overfor avisa Nordlys.

I intervjuet reagerer hun på anklager, spekulasjoner og rykter på internett. I mellomtiden flommer nettaviser, blogger og sosiale medier over av kommentarer om henne.

- Jeg synes det er en utrolig trist opplevelse å se hvordan folk beskylder meg for å ha motiver uten at de vet noe som helst. Jeg ville aldri tatt opp denne saken om det ikke lå noe alvorlig bak, sier kvinnen.

I sosiale medier spekuleres det nå vilt om kvinnens motiver for å fortelle om opplevelsene om Ingebrigtsen. Flere skriver rett ut at hun har utnyttet Ingebrigtsen for å skaffe seg en posisjon i partiet. Mange har også gått til det skritt å navngi henne på internett.

- Folk spekulerer langt mer i timingen for at dette kommer frem enn i om det faktisk er en alvorlig sak. Det sårer meg.

- Følelsen jeg sitter igjen med er at det må være derfor ingen vil stå frem med sånne saker. Du må gjennom så utrolig mange anklager. Jeg har måttet skåne meg fra media fordi det er så mye stygt, sier hun til Nordlys.

Hun har nå støtte av gode venner i partiet. Da Nordlys møtte henne lørdag var det sammen med fylkesrådsleder i Troms, Pia Svensgaard (Ap), og Arbeiderpartiets gruppeleder på fylkestinget, Cecilie Myrseth.

Kvinnen tok det blant annet tungt at blogger Elin Ørjasæter lørdag skrev at «Ingebrigtsen-saken er en drittpakke fra AUF-gjengen i AP mot Roger Ingebrigtsen». Lørdag ringte hun også opp Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort etter at han gikk ut og sa at Roger Ingebrigtsen var utsatt for tidenes største drittpakke.

Hun er også kritisk til at flere medier gjengir detaljer som kan bidra til å identifisere henne.

- Jeg synes media har vært mer opptatt av å identifisere en varsler enn å tenke tanken på at det kan ha skjedd mer enn det som har kommet frem. Måten bildet av meg ble sladdet på TV i går var under enhver kritikk.

Fylkesrådsleder Pia Svensgaard sier til Nordlys at hun står bak kvinnen i saken som har kommet opp.

- Dette er et overgrep, og viser en ukultur vi nå må ta et oppgjør med. For unge jenter som kommer inn i politikken og har ambisjoner så er det veldig viktig at vi tar et oppgjør med denne form for ukultur når vi ser den. Vi skal ikke ha det sånn verken i Troms Ap eller politikken som sådan at unge jenter kan brukes på en sånn måte, sa Svensgaard til Nordlys lørdag.