- Det er så ofte vi må diskutere i slike situasjoner. Det er tungt

Linda Thiele om innlegget om sønnen Texas (4).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet skrev tidligere denne uka om den svenske fireåringen Texas, som har Down syndrom. Da han, til mamma Linda Thieles store overraskelse, fikk lov til å leke i IKEA Sundsvalls lekeland sammen med sine søsken, skrev hun et Facebook-innlegg som nå er likt nesten 100 000 ganger.

Texas har nemlig ved flere tidligere anledninger blitt vist bort fra lignende fasiliteter, på grunn av sin diagnose. Inntil de møtte på sommervikaren Hampus Lindqvist (19).

«Inn går en overlykkelig og stolt Texas. Det var en herlig følelse å se søsknene sammen i ballrommet. Ingen trengte å føle seg annerledes eller utenfor. Takk, du fordomsfrie og herlige mann med det lange, blonde håret som stod der i Småland i dag klokka 15.30, du gjorde dagen min.», skrev Thiele i innlegget på IKEA Sveriges Facebook-side.

- Det er utrolig Saken har fått stor oppmerksomhet i sosiale medier også i Norge, og mamma Linda forteller at hun er overveldet over alle tilbakemeldingene.

- For en greie dette har blitt. Det hadde jeg aldri ventet. Det er helt utrolig. Slike situasjoner kan ikke belyses for mye, for det med fordommer og innstillinger er noe man fortsatt trenger å jobbe kjempemye med. Det at den unge gutten våget å slippe inn Texas, uten noen fordommer, var så herlig, forteller Thiele til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer