VALGET UTSATT:  Avtroppende forsvarsminister Leon Panetta (t.v.) hadde ingen arvtager etter at republikanerne i Senatet nektet å stemme over hvorvidt Chuck Hagel var skikket til å ta over. President Barack Obama håper og forventer at Hagel blir godkjent som forsvarsminister. Her er de to sammen med Martin E. Dempsey på er seremoni tidligere denne måneden. Foto: Mark Wilson / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
VALGET UTSATT: Avtroppende forsvarsminister Leon Panetta (t.v.) hadde ingen arvtager etter at republikanerne i Senatet nektet å stemme over hvorvidt Chuck Hagel var skikket til å ta over. President Barack Obama håper og forventer at Hagel blir godkjent som forsvarsminister. Her er de to sammen med Martin E. Dempsey på er seremoni tidligere denne måneden. Foto: Mark Wilson / Getty Images / AFP / NTB ScanpixVis mer

- Det er så uheldig med denne typen politikk

Ingen ny forsvarsminister etter at republikanerne blokkerte avstemningen i Senatet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Republikanerne snøt den amerikanske befolkningen for en avklaring på hvem som blir landets nye forsvarsminister da partiet blokkerte avstemningen i Senatet torsdag.

Avtroppende forsvarsminister Leon Panetta hadde ingen han kunne overlate roret til torsdag, etter at republikanerne i Senatet satte seg på bakbeina og nektet å stemme over hvorvidt Chuck Hagel var skikket til å ta over.

President Barack Obama forsøker å stable regjeringen for sin andre periode på beina, og for ham er tidspunktet for blokkeringen spesielt beklagelig.

- Det er så uheldig med denne typen politikk på et tidspunkt hvor jeg fortsatt leder en krig i Afghanistan, sier Obama. Presidenten håper og forventer at Hagel blir godkjent som forsvarsminister.

Forhalingstaktikk? Demokratene måtte ha et flertall på 60 av 100 senatorer for å få på plass en godkjenning, og trengte derfor støtte av minst fem republikanere for å komme i mål. Men bare tre av dem ble med på laget, og blokkeringen var dermed et faktum.

- Akkurat når du tror at ting ikke kan bli noe verre, så blir de nettopp det, sier Demokratenes flertallsleder Harry Reid ifølge New York Times.

- For å stille til valg som senator som republikaner i de fleste stedene i landet, må man ha en CV hvor det står: Jeg brukte filibustertaktikken mot en av presidentenes kandidater, legger Reid sarkastisk til.

Republikanere benekter at de bruker forhalingstaktikken og mener Demokratene ville forhaste avstemmingen av en regjeringspost som krever mer overveielse.

- Vi trengte ikke å stemme i dag, sier senator John Cornyn fra Texas.

Utsettelse Flere senatorer ser på blokkeringen som en ren utsettelse, ifølge Reuters. En ny avstemming er antatt å finne sted i slutten av februar, og neste gang er det ventet at det blir grønt lys for Hagel.

Det republikanske parti, som Hagel selv tilhører, har krevd mer tid til å få svar på sine spørsmål før de godkjenner ham.

Blant annet krever republikanerne svar på innstrammingene i forsvarsbudsjettet og Obamas håndtering av angrepet mot det amerikanske ambassaden i Benghazi i september. I tillegg mener flere kritikere at Hagel er for lite Israel-vennlig og for unnvikende overfor Iran.

Vietnam-veteran Under høringen av Hagel i Senatet 31. januar, understreket han at han støtter USAs politikk i å hindre at Iran skaffer seg atomvåpen.

Hagel forsvarte også sine tidligere sikkerhetspolitiske standpunkt i brede termer.

- Mitt overordnede verdenssyn har aldri endret seg, at USA har og fortsatt må ha det sterkeste militærvesenet i verden, sa Hagel.

Hagel er en dekorert Vietnam-veteran, men i forbindelse med Irak-krigen kom han på kant med sine republikanske partifeller.

Senatets forsvarskomité godkjente president Obamas nominasjon av Hagel tidligere denne uka.

(NTB)