- Det er satt opp provisoriske telt og gapahuker som folk stuer seg sammen i

Norske Marie og Truls på bryllupsreise skal sove i park i Nepal.

PÅ BRYLLUPSREISE:  Norske Marie Bjerkestrand og Truls Vinju Lindahl giftet seg i fjor, og er på brylllupsreise i Nepal. De skal sove ute i en park under en presenning i hovedstaden Katmandu. Foto: Privat
PÅ BRYLLUPSREISE: Norske Marie Bjerkestrand og Truls Vinju Lindahl giftet seg i fjor, og er på brylllupsreise i Nepal. De skal sove ute i en park under en presenning i hovedstaden Katmandu. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ekteparet Marie Bjerkestrand og Truls Vinju Lindahl befant seg i hovedstaden Katmandu i Nepal da jordskjelvet lørdag førte til at over 2350 døde.

Paret fra Nes er på bryllupsreise i landet. De befinner seg nå under en presenning i en park i sentrum av byen. Nepal ligger fem timer og 45 minutter foran Norge tidsmessig. Klokka 18 i Norge var klokka kvart på ti i Nepal.

- Alle parkene og de åpne områdene her er fulle av mennesker. Det er satt opp provisoriske telt og gapahuker som folk stuer seg sammen i, sier Truls Vinju Lindahl til Dagbladet.

- Det er lyn, torden og kraftig regn, men bra stemning tross alt. Noen sitter og prater og det er veldig avslappa stemning. Vi sitter sammen med en gjeng fra Danmark som prøver å komme seg hjem. Andre sover rundt her. Det virker som om folk har skaffet seg det de trenger i løpet av dagen.

Ifølge en norsk jordskjelvekspert, er det dårlige hus, og ikke skjelvet som dreper. Organisasjoner som FN-organisasjonen Unicef har ventet på skjelvet, og har egne nødhjelpslagre i Nepal.

Sover ute Paret er sammen med andre turister fem minutters gange fra hotellet de opprinnelig skulle bodd på. Ulike nasjonaliter og lokale sitter sammen under presenningene. Paret planlegger å tilbringe natta i parken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.