- Det er sjelden grunnlag for å si at man kan glemme et drap fullstendig

Drapssiktet mann (18) hevder å ha et stort hull i hukommelsen på tidspunktet da Hilda Feste (98) ble drept. Rettspsykolog er skeptisk.

FRA FENGSLINSMØTET: 18-åringsens forsvarer, Rolf Knudsen (i midten), politiadvokat Asbjørn Onarheim og bistandsadvokat for avdøde Hilde Festes familie, Beate Hamre, under fengslinsmøte i Nordhordland tingrett. Foto: Lisa Turøy Christiansen / Scanpix
FRA FENGSLINSMØTET: 18-åringsens forsvarer, Rolf Knudsen (i midten), politiadvokat Asbjørn Onarheim og bistandsadvokat for avdøde Hilde Festes familie, Beate Hamre, under fengslinsmøte i Nordhordland tingrett. Foto: Lisa Turøy Christiansen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 18-årige mannen fra Os som er siktet for det brutale drapet på Hilda Feste (98) 1. nyttårsdag i år, husker fremdeles ikke noe fra drapstidspunktet, ifølge hans forsvarer, Rolf Knudsen.

- Han vet at han satt hjemme hos en kamerat og drakk sprit av typen 60 prosent denne kvelden. Deretter er alt svart inntil han våkner hjemme på gutterommet i mors hus i Os, sier Knudsen.

Psykiater Leif Erik Rønneberg Hauge og psykiatri-spesialist Jan Øystein Berle er nå i gang med å ta stilling til om 18-åringen er tilregnelig.

- Dette arbeidet er i rute. Vi regner med å ha sakkyndigrapporten klar i starten av juni, sier Hauge til Dagbladet.

Bevisstløshet blir tema - Hovedproblemstillingen blir å se på bevissthetsforstyrrelse når tiltalte hevder at han eller hun husker noe, hvilket er det viktigste symptomet på en bevissthetsforstyrrelse. Men i Norge skjer det kun i én til to saker i året at noen blir vurdert som bevisstløs i gjerningsøyeblikket. Dette skjer svært sjeldent i drapssaker, sier rettspsykolog og forsker, Pål Grøndahl.

Forsvarer Knudsen bekrefter at spørsmålet om bevisstløshet er et av de temaene de oppnevnte rettspsykiatere skal vurdere og uttale seg om knyttet til 18-åringen. Knudsen ønsker ikke å kommentere Grøndahls uttalelser ut over at han forholder seg til sin klients forklaring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer