Fire av ti somaliere går på sosialen:

- Det er skatte­betalerne som betaler gildet

Innvandrere fra ikke-vestlige land er kraftig overrepresentert i sosialhjelpsstatistikken. Fremskrittspartiet etterlyser et tak for ytelser en person kan motta - som er lavere enn en vanlig norsk lønn.

PROVSERT: Frp-nestleder Sylvi Listhaug skjønner at folk blir provosert når man kan få mer utbetalt i sosialhjelp og andre ytelser enn det folk i jobb tjener. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PROVSERT: Frp-nestleder Sylvi Listhaug skjønner at folk blir provosert når man kan få mer utbetalt i sosialhjelp og andre ytelser enn det folk i jobb tjener. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Folk jobber og sliter og har fulle dager med jobb, unger og tidsklemma. Og så ser du andre som hever ytelser og tjenester til en langt større verdi enn det du tjener. Det er klart folk blir provosert. Det er rett og slett ikke rettferdig, for det skal lønne seg å jobbe, sier Frp-nestleder Sylvi Listhaug.

Listhaug sitter ved siden av innvandringspolitisk talsperson Jon Helgheim. Duoen leder arbeidet i Frp's innvandrings- og integreringsutvalg og de mener statistikken Frp har bestilt fra SSB (se grafikk) roper ut at noe er alvorlig galt med sosialhjelpssystemet.

Det er første gang SSB utarbeider statistikk over mottatt sosialhjelp basert på innvandrernes hjemland. Tallene viser ikke hvor mye sosialhjelp hver enkelt fikk utbetalt og man vil telles i statistikken også om man bare har fått hjelp med en strømregning i løpet av året. All statistikk er for 2017.

Barnefattigdom

I 2017 bodde det ifølge SSB 90.000 innvandrere fra Afrika i Norge. Av tallene Frp har bestilt fra SSB går det fram at 24.000 av dem mottok sosialhjelp, som tilsvarer 26 prosent. For aldersgruppen 18-66 er tallet 32 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer