Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er skole, teater, ballett, speider og fotballag - alle skal ha en bit av foreldrene

Til slutt gikk tobarnsfar og Widerøe-direktør Richard Kongsteien ordentlig lei.

UPERFEKT: Tobarnspappa Richard Kongsteien mener det perfekte er umulig. - Vi klarer ikke være tilstede i øyeblikket når vi løper rundt sånn. Jeg tror barna merker det også, for jeg ser hvor mye de setter pris på kveldene hvor vi bare slapper av sammen, sier han. Foto: Widerøe / Skjermdump
UPERFEKT: Tobarnspappa Richard Kongsteien mener det perfekte er umulig. - Vi klarer ikke være tilstede i øyeblikket når vi løper rundt sånn. Jeg tror barna merker det også, for jeg ser hvor mye de setter pris på kveldene hvor vi bare slapper av sammen, sier han. Foto: Widerøe / Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Selv om førjulstida er hyggelig er det også ganske hektisk for de aller fleste, og spesielt for foreldre med barn i skole og barnehage.

Da tobarnsfar og Widerøe-direktør Richard Kongsteien mandag kveld innså at han hadde glemt å bake nok en kake, denne gangen til sin sju år gamle datters juleavslutning, rant begeret over.

«Passiv-aggressivt sammenbrudd etter høstens 8. dugnadskake» skrev Kongsteien på Facebook, over et bilde av den ferdige kaka, som hadde påskriften «Drit og dra».

- Det ligger jo litt til årstiden - alt skal være så perfekt i jula. Det er summen av alt som blir en skikkelig spagatjobb. Skole, teater, ballett, speider og fotballag - alle skal ha en bit av foreldrene, sier Kongsteien til Dagbladet.

Det var lokalavisa Budstikka som først skrev om saken.

Dårlig samvittighet Kommunikasjonsdirektøren understreker at det ikke er skolen eller speiderens skyld, men at det handler mer om en dårlig samvittighet foreldre pålegger seg selv.

- Det perfekte er umulig. Vi klarer ikke være tilstede i øyeblikket når vi løper rundt sånn. Jeg tror barna merker det også, for jeg ser hvor mye de setter pris på kveldene hvor vi bare slapper av sammen, sier han.

Selv synes han de fineste førjulsøyeblikkene er de gangene han har tid til å sette seg ned å se på «Linus i svingen» sammen med barna. Dessverre skjer det ikke altfor ofte.

- Vi rekker det ikke. Jeg tror vi har åtte episoder som er tatt opp, men som vi ikke har sett. Det har gått for langt når vi ikke klarer å være tilstede i hverdagen, sier Kongsteien.

- Må prioritere hardere Kongsteien forteller at han i år har vært med i julegruppa på datterens skole, og at avslutningen mandagens kake var bakt til ble veldig vellykket.

- Kaka ble levert med et tjukt lag kokos. Dette var jo ikke en melding til barna, sier han.

- Jeg kjente meg jo litt ussel som klager når jeg så hvor fint barna hadde det. Det er klart det er et privilegium å kunne bidra, men samtidig kjenner jeg på at det blir for mye innimellom, sier han.

Kongsteien tror ikke han er alene om å føle på presset, og selv om statuser om perfekte kaker og pepperkakebaking hele tida dukker opp i sosiale medier, er det viktig å kunne prioritere bort noe av det uten dårlig samvittighet.

- Bildet av kaka mi var nok er liten motreaksjon på alt dette. For min del handler det om å tørre å prioritere hardere når det kommer til alt barna skal være med på. Jeg må også øve meg på å ikke tenke at jeg er en dårlig far selv om jeg ikke stiller på alle mulige nissearrangementer.

SINNAKAKE: Richard Kongsteien laget en litt annerledes kake da han kom på at han hadde glemt å bake til datterens juleavslutning. Kaka fikk et tjukt lag med kokos på seg før den ble servert til barna.
SINNAKAKE: Richard Kongsteien laget en litt annerledes kake da han kom på at han hadde glemt å bake til datterens juleavslutning. Kaka fikk et tjukt lag med kokos på seg før den ble servert til barna. Vis mer