Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er skremmende å være her, det er jo bare flaks at ikke de ble påkjørt

Mora og faren til 10-åringen som kjørte 15 kilometer med lillesøster i passasjersetet på stedet der bilen havnet i grøfta.

PÅ STEDET: Mirian og Audun Østgård våknet til tomt hus i dag tidlig. 10-åringen og hans 18 måneder gamle søster var borte. Nå er de på stedet der sønnen og datteren stoppet etter en 15 kilometers kjøretur - helt på egenhånd. Foto: Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet
PÅ STEDET: Mirian og Audun Østgård våknet til tomt hus i dag tidlig. 10-åringen og hans 18 måneder gamle søster var borte. Nå er de på stedet der sønnen og datteren stoppet etter en 15 kilometers kjøretur - helt på egenhånd. Foto: Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er bare flaks at det gikk så bra som det gikk. Jeg ble så overrasket på vei hit - at han klarte å holde seg på veien og kjøre så langt, det hadde jeg ikke trodd, sier mamma Mirian Østgård.

Dagbladet møter stemoren og 10-åringens far, Audun Østgård, utenfor Nordsinni kirke ved Dokka. Da de to våknet i dag tidlig, var begge barna deres - 10-åringen og hans 18 måneder gamle lillesøster - «sporløst» borte.

Det var også bilen.

- Vi tenkte selvfølgelig først at de var kidnappet, vi tenkte det verste, sier Mirian.

- Selv er han imponert Men barna var i god behold. Storebror hadde «bare» tatt med seg lillesøster og kjørt 15 kilometer i familiens Dodge Journey-SUV.

Da Dagbladet møter de to, står de bare noen meter fra sporene fra SUV-en.

- Det er skremmende at han fikk til noe slik. Det er jo bare flaks de ikke ble påkjørt, sier Marian.

- Hvordan forklarer han det selv?

- Han sier ikke så mye, men han er selv veldig imponert over hva han har greid, sier faren.

- Vi skulle nok ikke satt ham på fanget den gangen og latt ham holde i rattet de 50 meterne, smiler Mirian Østgård.

- Skulle sladde De to forteller at gutten deres er svært bilinteressert.

- Det kan nok ha noe med det å gjøre, men jeg hadde aldri trodd han skulle ta bilen og faktisk kjøre seg en tur, sier faren.

Etter 15 kilometer på veien sa det stopp. Gutten svingte inn på parkeringsplassen til Nordsinni kirke, men ble sittende fast i snøen. Lillesøster satt i passasjersetet.

- Han skulle nok inn her og sladde litt, sier Audun Østgård og peker på den store parkeringsplassen.

SKREMMENDE OG KOMISK: - Det kommer nok til å bli en sånn episode man tar opp i konfirmasjon og bryllup, sier foreldrene til 10-åringen. Foto:  Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet
SKREMMENDE OG KOMISK: - Det kommer nok til å bli en sånn episode man tar opp i konfirmasjon og bryllup, sier foreldrene til 10-åringen. Foto: Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet Vis mer

Like etter det sa stopp, kom brøytebilsjåfør Bjørn Hagen til stedet. Han så en liten gutt vinke etter hjelp.

- Det var ikke før litt etterpå, at jeg så at han hadde en baby i bilen. De oppførte seg helt normalt - det var som om det var helt normalt at de to hadde vært ute og kjørt bil, sa Hagen til Dagbladet.

Dagbladet skrev tidligere at gutten hadde kledd godt på både seg selv og lillesøstera. De to skulle etter planen til Bagn i Valdres, der bestemora deres bor.

Så langt kom de ikke.

- Vi har kjørt dem dit i kveld, så da kom han seg dit han ville, sier foreldrene.

- Ikke kjeftet De to har snakket mye med sønnen om det han gjorde.

- Men vi har ikke kjeftet, vi har valgt å snakke rolig om det - og fortelle ham at det var farlig, det han gjorde. Jeg tror han har skjønt det, sier stemora.

- Har han vært ute om natta før?

- Nei, han har aldri vært ute, men det har hendt at han har stått opp, sett på TV eller vært på kjøkkenet og spist godteri. Han liker visst å være oppe om nettene.

- Men jeg håper og tror at han aldri gjør dette igjen, sier stemora.

- SKREMMENDE: Guttens far og stemor synes det var fint å se stedet der guttungen deres til slutt stoppet etter en 15 kilometers kjøretur. De har vanskelig for å forstå at han kom så langt. Foto: Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet
- SKREMMENDE: Guttens far og stemor synes det var fint å se stedet der guttungen deres til slutt stoppet etter en 15 kilometers kjøretur. De har vanskelig for å forstå at han kom så langt. Foto: Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart