«Det er skremmende. Vi vet ikke hva det er som skjer»

Seksdobling av selvmord blant amerikanske soldater i januar måned.

KRIG SOM KOSTER: Amerikanske soldater om bord på et tysk transportfly fra Kabul til Kandahar i slutten av desember i fjor. Den dramatiske økningen i antall selvmord blant amerikanske soldater skaper sterk bekymring. Foto: AFP PHOTO/MASSOUD HOSSAINI/SCANPIX
KRIG SOM KOSTER: Amerikanske soldater om bord på et tysk transportfly fra Kabul til Kandahar i slutten av desember i fjor. Den dramatiske økningen i antall selvmord blant amerikanske soldater skaper sterk bekymring. Foto: AFP PHOTO/MASSOUD HOSSAINI/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det amerikanske forsvarsdepartementet slår nå alarm. Den nedslående statistikken for den første måneden av 2009 viser at antall selvmord i den amerikanske hæren truer med å overstige antallet drepte i krig.

I januar var det 24 innrapporterte selvmord, mens det ble meldt om 16 amerikanske soldater drept i Irak og Afghanistan, ifølge tall fra nyhetsbyrået AP.

Til sammenlikning var det i januar i fjor fire selvmord blant amerikanske soldater. I 2007 var det seks selvmord og i 2004 var det ti.

Økt de siste fire åreneSelvmordstallene har økt hvert år siden 2004, og mange peker på den tøffe krigføringen i Irak og Afghanistan som årsaken. I fjor var det 128 bekreftede selvmord og sju tilfeller som ennå ikke er bekreftet.

Det amerikanske forsvarsdepartementet ser med bekymring på utviklingen.- Hvorfor disse tallene stiger? Vi vet ikke, sier Peter Chiarelli, visestabssjef i den amerikanske hæren.

- Det er skremmende. Vi vet ikke hva det er som skjer, sier en annen forsvarskilde til CNN.

På bakgrunn av de økende selvmordstallene gikk Pentagon torsdag morgen til det uvanlige skritt å informere representanter i Kongressen om situasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer