- Det er skremmende

Ansatte ved Furua barnehage på Lindeberg i Oslo er sjokkerte etter ulveangrepet.

SKREMT: Søndag kveld ble elghunden Wendy drept av det Statens naturoppsyn mener er ulv, bare 700 meter fra bebyggelse. Barnehageassistene Carina Borge og Oda Sofie Arntzen synes det er skremmende at det er ulv så tett på bebyggelsen. Foto: Espen Røst / Dagbladet
SKREMT: Søndag kveld ble elghunden Wendy drept av det Statens naturoppsyn mener er ulv, bare 700 meter fra bebyggelse. Barnehageassistene Carina Borge og Oda Sofie Arntzen synes det er skremmende at det er ulv så tett på bebyggelsen. Foto: Espen Røst / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bare 700 meter utenfor gjerdet til Furua barnehage i Oslo ble den ni måneder gamle elghunden Wendy drept av en ulv natt til i går. Det bekreftet Jan Huseklepp Wilberg, rovviltansvarlig i Statens naturoppsyn, til Dagbladet i dag.

Da hunden ikke kom tilbake etter en kveldsturen, gikk eieren Oddbjørn Rosendal (63) på leting i går morges. Bare noen hundre meter unna parkeringsplassen til Bjørka borettslag på Lindeberg i oslo, fikk hunde-eieren et grusomt syn.

Mellom furutrær og nakne løvtrær fant Rosendal Wendy ille tilredt og død.

- Et sjokk De to barnehageassistentene Dagbladet møter etter å ha vært i skogen sammen med Rosendal, er sjokkert etter ulveangrepet.

- Dette er skremmende. Det er i det området vi pleier å gå tur med barna, sier Oda Sofie Arntzen, til Dagbladet.

- Samtidig sier de vel at ulv ikke er farlig for mennesker? spør Carina Borge.

Jan Huseklepp Wilberg, rovviltansvarlig i Statens naturoppsyn, sier de ikke har rapporter på at ulv noensinne har angrepet mennesker. Det beroliger de to barnhageassistentene. Litt:

- Det er jo uansett skummelt at det reker ulv rundt i nabolaget her, sier Arntzen.

- Ikke farlig - Det er ingen grunn til å tro at ulven er farlig for mennesker. Ut ifra det vi vet, er det ingen indikasjon på at den har vært nede i tettbebyggelsen, sier Wilberg.

Til tross for at noe liknende aldri er observert i hovedstaden, påpeker han at ulver vandrer lange avstander. Den kan være langt unna hovedstaden nå, sier han.

- Vi har sett ulv i Akershus flere ganger i vinter, og det var meldinger om ulv i Østmarka for to uker siden.

Han forteller likevel at det er første gang det er registrert ulveangrep i Oslo.

- Dette har aldri skjedd i Oslo før. Vi har ikke registrert at det er tatt hund av ulv i Oslo i moderne tid. Drapet skjedde bare fem hundre meter oppe skogen, rett overfor parkeringsplassen ved boligblokkene, sier Wilberg.

DREPT: Her fant Oddbjørn Rosendal (63) elghunden Wendy drept i går morges. Foto: Espen Røst / Dagbladet
DREPT: Her fant Oddbjørn Rosendal (63) elghunden Wendy drept i går morges. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer