MENINGSFELLER: Verken stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (Frp) eller nestleder Per Sandberg i Frp vil ha tusenvis av Syria-flyktninger til Norge. Foto: Bjørn Langsem
MENINGSFELLER: Verken stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (Frp) eller nestleder Per Sandberg i Frp vil ha tusenvis av Syria-flyktninger til Norge. Foto: Bjørn LangsemVis mer

- Det er Snurre Sprett-politikk. En elitistisk lek med tall

Christian Tybring-Gjedde (Frp) er glad partiet hans trakk seg fra forhandlingene om Syria-flyktningene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er Snurre Sprett-politikk å sette seg inn på et rom og diskutere flyktningepolitikk på denne måten. Det kan få store konsekvenser både økonomisk og kulturelt, sier stortingsrepresentant for Frp, Christian Tybring-Gjedde.

Tidligere i dag uttalte Frps nestleder Per Sandberg at Fremskrittspartiet truer med å trekke seg ut av regjeringen dersom partiet ikke kan godta vedtaket om Syria-flyktningene.

Forrige uke trakk Frp seg fra forhandlingene om Syria-flyktningene, og tidligere i dag trakk SV seg i forhandlingssinnspurten. De gjenværende forhandlingspartiene skal nå ha kommet til enighet om Syria-flyktningene, men resultatet vil ikke bli gjort kjent før seinere i dag.

Etter det Dagbladet erfarer, er partiene blitt enige om å ta inn 8000 syriske kvoteflyktninger over en periode på tre år.

- Lek med tall Frp er sterkt imot å skulle ta inn flere flyktninger. Spesielt Christian Tybring-Gjedde og Carl I. Hagen var klare under landsmøtet, hvor de vektla at Norge ikke kan ta imot én ekstra flyktning enn hva som allerede er bestemt.

Allerede 22. mai skrev Tybring-Gjedde på Facebook:

«Vi sitter ikke i regjering for enhver pris og for min del er begeret snart fullt. Regjeringen har ikke samarbeidspartier, men opportunister som roper etter medieoppmerksomhet og som samtidig fraskriver seg ansvar (...) H og FrP trenger støtte for å få flertall, men det er ingenting som tilsier at vi må styre for enhver pris. Nok er nok.»

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hvorfor spør ingen Jonas Gahr Støre hvor han har tallet 10000 fra? Hvorfor snakker han ikke om å ta imot 100 000 flyktninger? Dette er en elitistisk lek med tall. Det er forstemmende. At Høyre har gått med på denne runddansen, er veldig synd. Vi var i det minste fornuftige nok til å trekke oss ut av forhandlingene om Syria-flyktningene, sier Frp-representanten.

- Snudd på hodet Tybring-Gjedde vil ikke spekulere i hvor stor tilslutning Per Sandbergs trussel om å trekke seg ut av regjeringen har i Frp dersom forhandlingsresultatene utfordrer hva som er mulig for partiet å svelge.

- I denne saken er alt snudd på hodet. Frp blir stilt spørsmålene, som om det er vi som gjør noe galt, sier Tybring-Gjedde.

Han sier partiet hans holder seg til de avtaler som er inngått for lenge siden når det gjelder Syria-flyktningene. Han mener Frp ikke kan lastes om det nå kommer til et resultat som partiet har vanskeligheter for å leve med.
 
- Det vil i så fall være de andre partiene som bryter en avtale. Vi bør derfor slippe kritiske spørsmål om hvorfor vi eventuelt vil gå ut. De andre kan stilles spørsmål om de har tenkt til å gå inn, sier han.