- Det er som å leve i et fengsel. Jeg får ikke jobbe, selge eiendommene mine eller reise

Den norske forretningsmannen Vidar Antonsen i bittert skilsmissedrama i Florida.

FORTVILER: Den norske forretningsmannen Vidar Antonsen foran huset hvor han bor i Florida, men som han nå ønsker å selge fordi han står midt i en bitter skilsmissestrid. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
FORTVILER: Den norske forretningsmannen Vidar Antonsen foran huset hvor han bor i Florida, men som han nå ønsker å selge fordi han står midt i en bitter skilsmissestrid. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DELAND (Dagbladet): Dagbladet fortalte tidligere i sommer om hvordan Antonsen (45), som tjente millioner i Norge,  kjemper sin livs kamp mot ekskona (29) og en domstol i USA.

- Det er som å leve i et fengsel. Det er helt absurd. Jeg får ikke gjøre noe annet enn å gå i rettsmøtene. Jeg får ikke jobbe, jeg får ikke selge eiendommene mine her, og jeg får ikke reise, sier Antonsen til Dagbladet.

Han tar oss i mot i et luksuriøst hus med både svømmebasseng, hjemmekino og egen strandlinje mot en innsjø i solfylte DeLand i Florida. Den klamme lufta står helt stille og i innsjøen svømmer alligatorer forbi.

Han trodde han hadde klart å finne drømmelivet, men i stedet er skilsmissestriden blitt et særdeles kostbart mareritt. Nå har han måttet legge huset ut for salg.

Motstridende krav Striden startet for alvor i januar i år da eksen fra Costa Rica saksøkte ham. Opprinnelig hadde Antonsen planer om å bli værende i USA, men etter at ekteskapet havarerte, vurderer han nå å flytte til Europa. Derfor bestemte han seg for å trekke søknaden om fornyet oppholdstillatelse i USA. Og om noen uker går oppholdstillatelsen i USA ut.

Da vil han oppholde seg ulovlig i USA, og risikerer å bli deportert av sikkerhetsdepartementet Homeland Security. Mindre komplisert blir det ikke når en lokale dommer vurderer å ilegge ham reiseforbud, etter krav fra ekskona.

I dag skal kravet behandles i retten i Volusia County.

- Det er helt absurd. Hvis hun får medhold i retten, får jeg en rettsbeslutning som sier at jeg ikke har lov til å reise ut av USA samtidig som min midlertidige oppholdstillatelse løper ut. Jeg risikerer at en føderal politimann står og vil skyve meg ut av landet, mens det lokalet politiet står og vil holde meg igjen, sier Antonsen til Dagbladet.

- Prosederer gjennom deportasjon Verken Antonsens ekskone eller hennes advokat har svart på Dagbladets henvendelser. I dokumentet ekskonas advokat, Christopher Ditslear, har sendt til retten, som kalles en nødbegjæring, ber han dommeren om hindre at Antonsen får stanse sin søknad om fornyet oppholdstillatelse.

- Dersom Antonsen trekker sin søknad, vil min klient bli tvunget til å forlate landet når hennes midlertidige oppholdstillatelse utløper. Hun mener Antonsen ikke gjør dette av noen annen grunn en for å presse henne i skilsmisseforhandlingene og i praksis prosederer gjennom deportasjon, skriver Ditlear i dokumentet som er signert av ekskona, og som Dagbladet har tilgang til.

Gründeren Vidar Antonsen fra Helgeland har i flere år satset på eiendomsinvesteringer i USA. Så traff han den 29 år gamle kvinnen fra Costa Rica.

- Forelsket - Jeg ble forelsket. Jeg så for meg et liv sammen her i Florida. Hva som var hennes motiver, vet jeg ikke lenger, sier Antonsen til Dagbladet.

LYKKELIGERE DAGER: Vidar Antonsen og ekskona inngikk ektepakter i både USA og Norge da de giftet seg. Foto: Privat
LYKKELIGERE DAGER: Vidar Antonsen og ekskona inngikk ektepakter i både USA og Norge da de giftet seg. Foto: Privat Vis mer

Han springer inn på kjøkkenet for å hente noen eposter som viser den kjærlige tonen som tidligere var mellom de to. Så holder han fram to sjampanjeglass.

- Jeg bestilte nye sjampanjeglass hver måned. Det var ikke en eneste dag at den dama ikke fikk sjampanje. Og hun fikk alltid sjampanje fra nye glass, forteller Antonsen.

Så skar det seg mellom de to, og i april i fjor flyttet ekskona ut. I januar begynte rettsmarerittet da hun saksøkte Antonsen.

To ektepakter Da de giftet seg, signerte de ektepakter både i Norge og USA. Dermed burde skilsmissen være en kurant affære, men etter at ekskona saksøkte Antonsen, har en dommer besluttet at han ikke får selge sine eiendommer i Florida, og at han må betale et ektefellebidrag på 4500 dollar (om lag 36 900 kroner) i måneden til eksen fram til skilsmissen er gyldig, eller at en høyere rett har besluttet noe annet.

Antonsen har anket beslutningen. Imens renner pengene ut til ektefellebidrag og advokatutgifter.

- Vi drev en restaurant hvor hun var daglig leder. Men den måtte vi stenge da hun forsvant. På restauranten og andre forretninger har vi nå tapt 800 000 dollar (om lag 6,5 millioner kroner). I tillegg har jeg hatt advokatutgifter på 150 000 dollar (drøyt 1,2 millioner kroner).  Jeg har allerede solgt to eiendommer for å betale advokatutgifter. Og jeg måtte gå i banken og ta opp lån på 900 000 dollar. Nå må jeg selge dette huset også. Pengene bare renner ut, sier Antonsen og viser tydelig hvor frustrert han er.

- Omgangskretsen ble borte - Var du naiv da du gikk inn i dette ekteskapet?

- Jeg tok på meg solbrillene og gikk «all in».

Antonsen legger ikke skjul på at han er både sint, fortvilet og nervøs når han treffer Dagbladet kvelden før dagens rettsmøte.

- I verste fall kan en dommer her i Florida ødelegge livet ditt, sier han.

- Har du gode støttespillere rundt deg?

TIL SALGS: En salgsplakat er satt opp utenfor Vidar Antonsens luksusvilla i Florida. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
TIL SALGS: En salgsplakat er satt opp utenfor Vidar Antonsens luksusvilla i Florida. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer

- Det som skjer når en skilsmisse blir så grisete, så trekker alle venner seg unna. Folk vet ikke hva de skal si. De tør ikke å komme. Alt vi hadde av omgangskrets ble borte.

- Føler du at denne saken allerede har ødelagt livet ditt på noe vis?

- Nei. Jeg har tapt mye penger, men det er jo bare penger. Men jeg har ikke lyst til å begynne å kjøre buss igjen.

FIKK SJAMPANJE: Vidar Antonsen forteller at han kjøpte nye sjampanjeglass til ekskona hver måned. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
FIKK SJAMPANJE: Vidar Antonsen forteller at han kjøpte nye sjampanjeglass til ekskona hver måned. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer