- DÅRLIG FILM: Bent Luther, kvinnens advokat, sier hun tar situasjonen svært tungt. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
- DÅRLIG FILM: Bent Luther, kvinnens advokat, sier hun tar situasjonen svært tungt. Foto: Henning Lillegård / DagbladetVis mer

- Det er som å være med i en dårlig film

Den drapssiktede Tranby-kvinnen (51) er fortvilet etter kjennelsen om to uker i varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRAMMEN/OSLO (Dagbladet): Tranby-kvinnen (51) som er siktet for drapet på sin egen mann varetektsfengsles i to uker med brev- og besøksforbud. Dette ble konklusjonen etter det neste to timer lange fengslingsmøtet som gikk bak lukkede dører i Drammen tingrett.

- Hun opplever dette som å være med i en dårlig film. Det er for henne helt uvirkelig og hun er bekymret for barna sine. Selv om de er plassert hos øvrig familie er det ikke ideelt å være borte fra dem så lenge, sier kvinnens advokat Bent Luther.

- Hun tar det tungt, med stor sorg og fortvilelse. Hun synes det er uvirkelig og har ikke vært i noen liknende situasjon tidligere, sier han.

Kvinnen stiller seg uforstående til siktelsen og nekter straffskyld.

- Hun godtar å bli varetektsfengslet da det er en nær relasjon til avdøde, og at det tidligere har vært konfliktfylt. Slik det ser ut nå vil mistanken rettes mot henne, og dette har hun avfunnet seg med uten at det har noe med å erkjenne skyld å gjøre, sier advokaten.

- Det er for tidlig å si noe om min klient har alibi på drapstidspunktet. Det tror jeg ikke etterforskningen heller har avdekket, klegger han til.

Flere avhør Kvinnen er avhørt to ganger: En gang som vitne - uten advokat - og så som siktet. Politiets mistanke skal ha blitt styrket under det første avhøret, og de valgte å sikte kvinnen for drap.

Politiadvokat Vibeke Martins sier de ikke vet når neste avhør skal finne sted.

- Dette vil bli bestemt i samarbeid med kvinnenes forsvarer. Så lang har vi foretatt to avhør, sier Martins som ikke vil gå inn på innholdet i disse avhørene.

TO UKER: Politiadvokat Vibeke Martins ba om to ukers vareteksfengsling med brev og besøksforbud. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
TO UKER: Politiadvokat Vibeke Martins ba om to ukers vareteksfengsling med brev og besøksforbud. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet. Vis mer

Dødsårsaken er foreløpig ukjent.

- Vi er fortsatt usikre på dødsårsak og tidspunktet for når han døde. Den foreløpige obduksjonsrapporten ga ingen sikre svar på dette, og vi må nå vente på den endelige rapporten før vi kan si noe med sikkerhet. Det kan ta tid, sier politiadvokat Vibeke Martins.

- Bilen [han ble funnet i] var veldig utbrent, men det er en del spor for våre teknikere å jobbe med, sier Martins.
Utbrent BMW Siste sikre livstegn fra mannen er mandag klokka 15. Da snakket han med en bekjent på telefon. Den utbrente BMW 320i kabrioleten der den 57-årige direktøren ble funnet drept ved 0945-tida onsdag, er registrert på hans nå drapssiktede kone.

- Familien hadde to biler, og begge har hatt tilgang på begge biler. Det var ingen restriksjoner på tilgangen, forklarer Luther.

Politiet har bedt om hjelp til å kartlegge observasjoner av bilen, og bilens bevegelser, i perioden før 57-åringen ble funnet drept onsdag. Forsvareren sier det ikke foreligger noen overvåkningsbilder eller lignende av bilen.

- Nei, jeg har ikke kjennskap til noen slike bevis, sier Luther.

FUNNET DREPT: Her sto den utbrente BMW-en der den 57-årige direktøren ble funnet drept. Foto: Jacques Hvistendahl
FUNNET DREPT: Her sto den utbrente BMW-en der den 57-årige direktøren ble funnet drept. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer