«Det er som en flodbølge som kommer»

Mot ny rekord i antall lommetyverier i Oslo.

OVER GRØNLAND: Justisminister Grete Faremo er på befaring i bydelen Grønland i Oslo sammen med politiledere. f-v (med uniform) Kåre Stølen, stasjonssjef Grønland, Grete Faremo og Anstein Gjengedal, Politimester i Oslo. I bakgrunnen (rett bak Faremo) Bjørn Åge Hansen, stasjonssjef Sentrum).  Foto:Thomas Haugersveen / Dagbladet
OVER GRØNLAND: Justisminister Grete Faremo er på befaring i bydelen Grønland i Oslo sammen med politiledere. f-v (med uniform) Kåre Stølen, stasjonssjef Grønland, Grete Faremo og Anstein Gjengedal, Politimester i Oslo. I bakgrunnen (rett bak Faremo) Bjørn Åge Hansen, stasjonssjef Sentrum). Foto:Thomas Haugersveen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går hadde politimesteren invitert med seg justisminister Grete Faremo på en omvisningstur på Grønland i Oslo.

Med seg hadde han stasjonssjef på Grønland poitistasjon, Kåre Stølen, og stasjonssjef ved Sentrum politistasjon, Bjørn Åge Hansen.

«Gladnyheten» politikorpset presenterte, var 41 nye politistillinger som Oslo politidistrikt har blitt tildelt fra 1. juli. Alle de nye politifolkene skal jobbe i ordensavdelingen.

Stillingene kommer godt med. Blant annet for å bekjempe lommetyverier, der det går mot nok en dyster rekord i år.

Mot 20000 lommetyverier I fjor ble det satt rekord med 14962 anmeldte lommetyverier i Oslo. Det var en økning på 45 prosent fra året før.

Men i år står fjorårets rekord for fall. De ferskeste tallene fra politiet viser at det allerede ved utgangen av april var anmeldt 5903 lommetyverier i Oslo, en økning på 35 prosent i forhold til antallet på samme tid i fjor.

Fortsetter trenden ut året, vil antallet anmeldte lommetyverier i hovedstaden passere 20000 i år - en dobling i løpet av en periode på bare to år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer