Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er som en heiagjengoppvisning

Forsvareren til den hovedmistenkte bak fangemishandlingen i Abu Ghraib-fengselet sammenliknet torturen med en heiagjengoppvisning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bildene av fangemishandlingen i Abu Ghraib-fengselet i Irak har sjokkert en hel verden. Nå har rettssaken mot en av de hovedmistenkte, Charles Graner Jr, startet. I rettssalen mandag kveld norsk tid, sammenliknet hans forsvarsadvokat stablingen av irakiske fanger i en pyramide, med en heiagjengopptreden.

- Lager ikke amerikanske heiagjenger over hele landet pyramider hver dag? Dette er ikke tortur, sa forsvarsadvokat Guy Womack i retten i følge New York Times nettside.

Lynndie England, Graners kjæreste, holdt også irakiske fanger i Abu Ghraib i bånd. Forsvarsadvokat Womack mente at heller ikke dette var tortur.

- På kjøpesentre og flyplasser har dere sikkert sett barn som blir holdt i bånd. De blir ikke mishandlet, sa forsvareren.

Rettssaken mot Graner blir avsluttet om en uke. Hvis han blir dømt på alle tiltalepunkter, risikerer han opp mot 17 og et halvt år i militært fengsel.

<B>I RETTEN NÅ:</B> Saken mot Charles Graner Jr har startet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media