KRAFTIG EKSPLOSJON: Skadeomfanget er enormt etter eksplosjonen i Regjeringskvartalet i ettermiddag.
Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
KRAFTIG EKSPLOSJON: Skadeomfanget er enormt etter eksplosjonen i Regjeringskvartalet i ettermiddag. Foto: Thomas Winje Øijord / ScanpixVis mer

- Det er som en krigssone

Dagbladets reportere i Regjeringskvartalet melder om enormt skadeomfang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har nå sluppet pressen opp til et punkt i regjeringskvartalet, etter den kraftige eksplosjonen i ettermiddag.

- Her vi har fått oversikt enorme skadeomfanget. Det er massive skader fra topp til bunn. Hele den delen av blokka hvor Statsministerens kontor er er smadret, sier Dagbladets reporter på stedet, Harald Klungtveit.

- De skuddsikre vinduene ved Statsministerens kontor er ikke ødelagt, men deler av fasaden, forteller han videre.

- En krigssone Det er fortsatt masse ambulansepersonell på stedet, og store brannmannskader. Det ligger fortsatt minst en person død inne på området.

Dagbladets reporter Anne Marte Blindheim er inne på eksplosjonsområdet i 17.20-tida.

- Det er som en krigssone. Det ser ikke ut som noe man ser i Norge. Hele høyblokka og alle vinduene er ødelagt helt hele inngangspartiet er knust. Det henger vrakrester ut av vinduene. På bakken er det fullt av skrot og rester. Det er blod og saksdokumenter rundomkring og knuste biler. En bil ligger på siden, helt utbrent, sier hun.

Bil fraktet vekk Blindheim forteller at en annen bil nylig er fraktet vekk. Siden politiet tror det kan dreie seg om et bilbombe, kan dette være den aktuelle bilen.

Inne i bygningene er alt ødelagt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hele vinduskarmen er borte og det er vannlekkasje. Det er masse blod på blomsterbedet utenfor.

- Alle bygningene i Regjeringskvartalet har ødelagte fasader. Kontormøbler, hyller og lysarmatur har bare blåst innover i bygget, supplerer Harald Klungtveit.

Røykdykkerutstyr Bygget R4, som ligger overfor regjeringsblokka ser ut til å ha fått størst skader. Først klokka 17.20 slukket brannvesenet den siste brannen inne på området.

- Politiet forteller at en bombegruppe måtte gå inn på området først, deretter brannvesenet. Først etter det kunne ambulansepersonell komme inn i bygningene, sier Klungtveit.

Omkomne Det er fortsatt politi med røykdykkerutstyr inne på området, som prøver å få oversikt. Mannskap fra forsvaret også inne i bildet.

Politiet bekrefter at flere personer er omkommet etter eksplosjonen.

- 10 pasienter er mottatt. Flere av disse er alvorlig skadd. De har skader i flere organsystemer, sier Pål Aksel Næss, som representerer katastrofeledelsen ved Oslo Universitetssykehus.

Ut fra det han melder er det tydelig at flere er livstruende skadd, sier vår reporter på stedet.

De skadde får behandling fortløpende.

Forventer flere Det bringes skadde til andre distrikter, men de mest alvorlig skadde kommer til Ullevål.

Næss kunne ikke svare på om helsepersonell så langt har vært inne i en av de rammede bygningene, eller svare på om sykehusmannskapene hadde begrensninger i sitt arbeid av sikkerhetshensyn.

Sykehuset forventer at det vil ankomme flere skadde.

NI PASIENTER: Pål Aksel Næss Oslo Universitetssykehus sier at flere av pasientene er til dels alvorlig skadd. Foto: Anders Holth Johansen
NI PASIENTER: Pål Aksel Næss Oslo Universitetssykehus sier at flere av pasientene er til dels alvorlig skadd. Foto: Anders Holth Johansen Vis mer