Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er som en spøkelsesby

Norske turister i New York klare for uvær.

I VINDEN: Jannicke Valen, Esben Johansen og Stella (snart to) fikk en noe annerledes New York-ferie enn de hadde planlagt. Foto: Ørjan F. Ellingvåg
I VINDEN: Jannicke Valen, Esben Johansen og Stella (snart to) fikk en noe annerledes New York-ferie enn de hadde planlagt. Foto: Ørjan F. Ellingvåg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Følg utviklingen direkte i vårt nyhetsstudio

NEW YORK (Dagbladet): Den amerikanske østkysten stålsatte seg før orkanen «Sandy» skal treffe land i natt. Praktisk talt hele New York er i dag stengt og 375 000 mennesker er evakuert fra de lavestliggende områdene.

Også norske turister på besøk i verdensmetropolen måtte i går søke dekning for uværet som treffer USA i halloween-uka og har fått tilnavnet «Frankenstorm».

- Veldig rart - Det er som en spøkelsesby her nå. Det er veldig rart, forteller Esben Johansen fra Nesodden til Dagbladet.

Sammen med Jannicke Valen og Stella (snart 2) er han på en ukes ferie i New York. De bor på hotell i Midtown, men rakk en kort tur ned til Battery Park helt på sydspissen av Manhatten like før uværet skulle treffe. Der er det vanligvis travel med turister som kommer for å ta ferjene ut til Ellis Island og Frihetsgudinnen, men i dag er alt stengt.

En del skuelystne dro likevel dit for å se på det kanskje mest utsatte punktet på Manhattan.

- Vi hadde lyst til å komme oss ut litt før været ble for ille. Vi har ikke så mange dager her, så vi forsøker å utnytte tida, sier Valen til Dagbladet.

GJØR SEG KLARE: Folk arbeider på spreng med å plassere sandsekker rundt hovedkvarteret til Goldman Sachs i Financial District  på Manhattan. Foto: Ørjan F. Ellingvåg
GJØR SEG KLARE: Folk arbeider på spreng med å plassere sandsekker rundt hovedkvarteret til Goldman Sachs i Financial District på Manhattan. Foto: Ørjan F. Ellingvåg Vis mer

Er dere redde for orkanen?

- Det er ganske trygt å være på hotellet vårt. Vi har ikke tenkt å være ute i kveld, så når vi kommer tilbake dit, føler jeg meg ganske trygg, sier Valen.

- Litt hysterisk De fleste de snakker med er naturligvis opptatte av «Sandy».

- Vi snakket med en taxisjåfør i går, og han sa at det ikke gikk an å gå utendørs i det hele tatt i dag. Han skulle bare være inne. Det er litt hysterisk, sier Valen.

- Har dere tatt noen forholdsregler?

- Det eneste vi skal gjøre er å bli inne på hotellet, sier Valen.

Rundt hele New York har forberedelsene til orkanen pågått i over ett døgn. Hundretusener er evakuert. Sandsekker stables for å forsøke å holde flomvann unna når vannet kan stige med så mye som 3,5 meter.

- Folk har blitt evakuert fra nede ved kysten og opp til hotellet der vi bor, forteller Johansen.

Det blir en rolig kveld inne på hotellet i kveld. De håper alt er blåst i god tid før hjemreisen torsdag.

- Vi kan jo håpe at den ikke treffer, sier Valen.