- Det er som «Haisommer» der ute

Kystinnbyggere i New Zealand raser mot dykking i haibur.

HAIFRYKT: Dykking i haibur gjør haien mer aggressiv og nærgående, mener lokalbefolkningen på Stewart Island i New Zealand. Denne hvithaien er avfotografert utenfor kysten av Mexico. FOTO: NTB scanpix
HAIFRYKT: Dykking i haibur gjør haien mer aggressiv og nærgående, mener lokalbefolkningen på Stewart Island i New Zealand. Denne hvithaien er avfotografert utenfor kysten av Mexico. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg elsker haier, de er fantastiske skapninger, men herregud; vi vet ikke nok om dem til å fore dem. Det er som å kødde med en Tyrannosarus Rex med finner, sier Richard Squires, som leier ut båter til folk som vil prøve fiskelykken helt sør i New Zealand.

Ifølge en reportasje fra The Guardian mener både Squires og flere andre, spesielt de som driver i turistbransjen ved havet i Oban på Stewart Island lengst sør i New Zealand, at det er dykking i haibur som må ta skylden for at de oftere har nærkontakt med hvithai. De mener også at haien blir stadig mer aggressiv.

- Som «Haisommer» Lokale dykkeselskaper startet med haidykkingen i 2007 og siden den gang har haien blitt mer nærgående, mener motstanderne av haidykkingen.

- Når de sier at haiene ikke følger etter båter, så er det bare tull. De siste årene har disse haiene vist en usunn interesse for båter, og de oppfører seg mer aggressivt, sier Squires.

- Det er som «Haisommer» der ute, sier Alistair Faulkner, som jobber på en fiskebåt i helgene.

- De flokker seg sammen og finner ut hvilken båt de skal gå etter. Hvor skal maten komme fra i dag? De er smarte, og de vet at båter betyr mat nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer