Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er som i Det ville vesten

- Ikke noe «stopp», ikke noe «freeze», politiet bare skjøt, sier et vitne om blodbadet i Queens lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hundrevis av mennesker demonstrerte i går i gata der den 23 år gamle barnefaren Sean Bell ble drept og hans to venner Joseph Guzman (31) og Trent Benefield (23) alvorlig skadd da sivilkledde politifolk løsnet 50 skudd mot personbilen de tre satt i.

- Det er som i Det ville vesten. Femti skudd, og ingen skjøt tilbake. Det er en henrettelse. Det er som å sette dem foran en eksekusjonspeletong, sier biskop Lester Williams til Daily News.

Én politimann skjøt 31 skudd

Han skulle ha stått for vielsen av Sean Bell og hans forlovede i kirka bare timer etter at de dødelige skuddene falt. Bell og kompisene hans var på utdrikningslag som ble avsluttet på en strippeklubb i Queens tidlig lørdag morgen.

Det er ennå uklart nøyaktig hva som skjedde utenfor klubben, men opptakten skal ha vært at en sivil spaner innendørs hadde oppfattet at minst én person i utdrikningslaget snakket om å hente et skytevåpen. Samtidig har venner av de ubevæpnede svarte mennene fortalt at de tre trodde politispanerne inne på klubben var bevæpnede ranere og at de prøvde å flykte fra disse.

Utendørs ble en sivilkledd politimann påkjørt på gata, før bilen med de tre mennene to ganger traff den umerkede varebilen politiet brukte som avlyttingssentral på stedet.

Politimannen som var blitt påkjørt skjøt ifølge Daily News 11 skudd mot bilen, før en betjent kom ut av overvåkningsbilen og tømte magasinet sitt, ladet pistolen på ny og fyrte av et nytt, fullt magasin - 31 skudd. Den andre politimannen fra varebilen nøyde seg med tre skudd - samtidig som to politifolk i en sivilbil like ved hoppet ut og bidro med henholdsvis fire og ett pistolskudd.

Selv om hele 50 skudd ble avfyrt på under ett minutt traff «bare» 21 av dem de ubevæpnede mennene i bilen som politiet anså som en trussel.

UBEVÆPNET: Politiet har ikke funnet noe våpen som kan knyttes til de tre mennene som lørdag ble pepret med pistolskudd av fem sivilkledde politifolk. Foto: SCANPIX/AP
UBEVÆPNET: Politiet har ikke funnet noe våpen som kan knyttes til de tre mennene som lørdag ble pepret med pistolskudd av fem sivilkledde politifolk. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Forbannede naboer

Mens den første politimannen som skjøt hevder han identifiserte seg og ba bilføreren om å stoppe før han skjøt, hevder et øyenvitne at det ikke stemmer.

- Varebilen (med politiet) kom rundt hjørnet og dundret inn i personbilen. Politifolkene hoppet ut mens de skjøt. Ikke noe «stopp», ikke noe «freeze», ingenting, sier stripperen Trini Wright til Daily News.

- Jeg så to biler som sto mot hverandre og en (politibetjent) som hoppet ut og begynte å skyte seks-sju skudd. Da flyktet ejg innendørs, sier et annet vitne til New York Post.

«Hvor mange skudd?», spurte presten Al Sharpton til folkemengden i en demonstrasjon dagen etter, om og om igjen, ifølge New York Times.

«Femti!», ropte de sinte demonstrantene tilbake.

De fem involverte politifolkene er suspendert mens hendelsen etterforskes, og lederne i New York-politiet har bedyret at de tar saken svært seriøst.

- Om du spør meg, er det en grusomhet. Uskyldige mennesker i en bil blir skutt uten noen grunn, sier 18 år gamle Nyla Paige, som nå skulle vært gift med avdøde Sean Bell, til New York Post.

image: - Det er som i Det ville vesten

Politifolkene som skjøt var både hvite, svarte og med latinamerikansk bakgrunn, noe som trolig vil gjøre at skytterne ikke tillegges rasistiske motiver.

<B>BRUDGOM:</B> 23-åringen Sean Bell skulle ha giftet seg med Nyla Paige, som han hadde en datter sammen med, samme dag som han ble drept av politispanere som trolig jaktet på helt andre personer.
<B>SINNE:</B> Prest Al Sharpton deltok i en minnemarsj utenfor sykehuset der de to alvorlig skadde kameratene til Bell nå ligger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!