SPESIELL SAK: Politistasjonssjef Snorre Haugdahl ved Steinkjer politistasjon forteller at saken gjør sterkt inntrykk, og forteller at politifolkene blir debriefet og ivaretatt. Foto: Terje Næss/Dagbladet
SPESIELL SAK: Politistasjonssjef Snorre Haugdahl ved Steinkjer politistasjon forteller at saken gjør sterkt inntrykk, og forteller at politifolkene blir debriefet og ivaretatt. Foto: Terje Næss/DagbladetVis mer

- Det er spesielt når det er så små barn involvert

Politistasjonssjef Snorre Haugdahl forteller at barnedødsfallet gjør sterkt inntrykk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VANVIKAN/STEINKJER (Dagbladet): Politifolkene som rykket ut til sjokkmeldinga om at et lite spedbarn var funnet død på det lille tettstedet Vanvikan i Nord-Trøndelag blir ivaretatt og debriefet, opplyser politistasjonssjef Snorre Haugdahl til Dagbladet.

- Denne saken gjør ekstra inntrykk. Det er spesielt når små barn er involvert, og de som jobber med denne saken har jo barn selv, sier han.

Han bekrefter at politifolkene som rykket ut til adressen nå blir ivaretatt i form av debrief og liknende.

- Vi er profesjonelle i vår etterforskning, men politifolk er mennesker og blir berørt, sier Haugdahl.

Ukjent dødsårsak På en pressekonferanse klokka 11 i dag opplyste Haugdahl og politiadvokat Silje Valstad at de ikke vet hvordan den lille guttebabyen på litt over ett år døde.

- Krimteknikere fra Kripos og lokale krimteknikere har jobbet på åstedet i går og i natt, men man har ikke på bakgrunn av disse undersøkelsene kommet nærmere noen forklaring på barnets dødsårsak, sa Haugdahl.

- Barnet er brakt til St. Olavs Hospital for en obduksjon. Vi håper på å kunne få en foreløpig rapport på denne i ettermiddag/kveld.

Politiet håper også å få svar på hvorfor Barnevernet var i kontakt med familien dagen før barnet ble funnet død.

Valstad opplyste at de ikke har endret status for barnefaren, som i går ble siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter, etter straffelovens §229, første straffalternativ, jamfør §232.  Denne siktelsen er uendret, men vurderes fortløpende, opplyser politiadvokat Silje Valstad på pressekonferansen.

Nekter straffskyld Både far og mor er avhørt i saken, og heller ikke dem har gitt politiet informasjon om hvordan barnet døde. Barnefaren nekter straffskyld i saken.

- De har ikke gitt noen forklaring på dødsårsak. De har forklart at de fant barnet dødt hjemme, sier Haugdahl.

PRESSEKONFERANSE: Politiadvokat Silje Valstad (t.v) og politistasjonssjef Snorre Haugdahl oppdaterte media på barnedødsfallet i Vanvikan klokka 11 i dag. Foto: Terje Næss/Dagbladet
PRESSEKONFERANSE: Politiadvokat Silje Valstad (t.v) og politistasjonssjef Snorre Haugdahl oppdaterte media på barnedødsfallet i Vanvikan klokka 11 i dag. Foto: Terje Næss/Dagbladet Vis mer