- Det er sterkt gjort av deg å forsvare Breivik

Kjell Fredrik Lies døtre ble henholdsvis drept og hardt skadd på Utøya. Likevel roser han drapsmannens forsvarer.

ROSTE BARNEMORDERENS FORSVARER: Freddy Lie benyttet anledningen til å rose Breiviks forsvarer Geir Lippestad - selv om Lippestads klient henholdsvis drepte og skadet døtrene hans på Utøya. Foto: TOMM W. CHRISTIANSEN / DAGBLADET
ROSTE BARNEMORDERENS FORSVARER: Freddy Lie benyttet anledningen til å rose Breiviks forsvarer Geir Lippestad - selv om Lippestads klient henholdsvis drepte og skadet døtrene hans på Utøya. Foto: TOMM W. CHRISTIANSEN / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kjell Fredrik Lie mistet datteren Elisabeth (16) på Utøya. Eldstedatteren Cathrine (17) ble hardt skadd. Likevel roser han drapsmann Anders Behring Breiviks forsvarer Geir Lippestad for jobben han gjør.

- Jeg sa til ham at det er sterkt, det han gjør. Han kan ikke sove mye om natta. Det er jobben hans, men det må være tøft, sier Lie til Dagbladet.

Han og Lippestad hadde en kort samtale utenfor Oslo tinghus etter gårsdagens rettsforhandlinger. Der uttrykte den Utøya-pårørende sin uforbeholdne støtte.

- Jeg føler ingen motvilje mot ham på grunn av rollen han har tatt, sier Lie. - Skrudd barnemorder Han kaller Breivik en «skrudd barnemorder». Likevel er han altså takknemlig for at Lippestad har tatt på seg oppgaven med å forsvare mannen som henholdsvis drepte og skadet døtrene hans.

- Det er sånn demokratiet fungerer. Egentlig mistet Breivik retten til å få en rettferdig rettergang 22. juli, men ting må gå riktig for seg, sier den hardt prøvede mannen, som har tenkt å følge store deler av rettssaken i Oslo.

- Jeg vil naturlig nok følge det som har med Utøya og døtrene mine å gjøre, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer