- Det er størrelsen det kommer an på

Det er store forskjeller på kommunenes tilbud til barn og ungdom. Oslo er den byen som satser mest. Sjekk hvordan det er i din kommune.

FLYTTER HJEM: Snowboardproffen Tore Holvik (22) takker kommunen for de gode tilbudene han har fått. Selv om han bruker store deler av året på reise, liker han best i hjemkommunen.  Han trives så godt at han har kjøpt hus på Geilo. Unge under 35 år i Hol kommune får 150.000 i tilskudd for å kjøpe seg et hjem. 
Foto: Håkon Eikesdal
FLYTTER HJEM: Snowboardproffen Tore Holvik (22) takker kommunen for de gode tilbudene han har fått. Selv om han bruker store deler av året på reise, liker han best i hjemkommunen. Han trives så godt at han har kjøpt hus på Geilo. Unge under 35 år i Hol kommune får 150.000 i tilskudd for å kjøpe seg et hjem. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GEILO/OSLO (Dagbladet):  Nasjonalpark kommunen Hol, som under sist vinter-OL kunne skimte med å ha seks unge utøvere, er den kommuen som i Dagbladets kommunebørs-kåring har best tilbud til ungdom. Her har Ap-ordfører Erik Kaupang (Ap) sittet med ordførerklubba åtte år, og han håper på en ny periode. Han forteller at kommunen satser på ungdom:

- Vi ønsker at ungdommen opplever Hol som en god kommune å vokse opp i og være ung i, slik at det er en motivasjon til å komme tilbake å slå seg ned her når de er ferdig med å studere, sier Kaupang.

Sjekk din kommune her.

Jumboplass På plassene bak Hol ligger Nordlandskommunene Moskenes og Hattfjelldal. Moskenes ble rangert som en av de beste skolekommunene, men gjorde det svært dårlig i Dagbladets rangering av landets mest attraktive jobbkommuner. Hattfjelldal fikk på sine side lavt score på skole, men godt resultat på helsetjenester.

På jumboplass i Dagbladets oversikt havner Vegårshei kommune i Aust-Agder, med i underkant av 2000 innbyggere.

Størrelsen teller - Kommunestørrelsen er helt avgjørende for hvor allsidig tilbudet er til barn og unge, mener Jan Erik Ingebrigtsen, amanuensis ved institutt for sosiologi og statsvitenskap, NTNU. Hans egne undersøkelser viser at store og mellomstore kommuner har det mest sammensatte tilbudet til barn og unge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer