Det ER størrelsen det kommer an på

Krokodille mot elefant. Sjekk bildene fra dramaet.

 SJOKKET:  Krokodillen skyter opp fra elva mens elefantmoren drikker vann, babyen forsøker å gjemme seg bak mor. ALLE FOTO: BULLS/MARTIN NYFELER.
SJOKKET: Krokodillen skyter opp fra elva mens elefantmoren drikker vann, babyen forsøker å gjemme seg bak mor. ALLE FOTO: BULLS/MARTIN NYFELER.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sjekk de dramatiske bildene fra maktkampen ved vannhullet langs elvebredden i nasjonalparken i Afrika.

På tur i South Luangwa National Park stoppet den sveitsiske turisten Martin Nyfeler for å ta et kosebilde av en elefantmor og ungen som drakk vann i Luangwa River.

 AVGJØRELSEN:  Elefantbabyen snubler over ryggen på den forfjamsede krokodillen, som slipper taket i elefantmors snabel.
AVGJØRELSEN: Elefantbabyen snubler over ryggen på den forfjamsede krokodillen, som slipper taket i elefantmors snabel. Vis mer

Bilder fikk han, men det var av det dramatiske slaget. Vantro ble sveitseren og hans følge vitne til at en krokodille angrep og beit seg fast i snabelen til den voksne hunnelefanten.

- Forferdelig skrik - Vi fikk sjokk da krokodillemonsteret plutselig skjøt fart opp av vannet. Elefanten begynte å skrike forferdelig høyt og begynte å løpe innover stranda med krokodillen hengende fast i snabelen og ungen diltende ved siden av. Det var en helt uvirkelig scene som varte 15 sekunder, sier sveitseren til pressebyrået Bull.

En voksen, afrikansk hunnelefant veier fire-fem tonn. Denne gangen VAR det størrelsen som ble utslagsgivende.

- Babyen hadde tapt - Dersom krokodillen hadde fått tak i elefantungen, er jeg sikker på at det var babyen som hadde tapt, mener turisten som fikk sitt livs naturopplevelse.

Det ER størrelsen det kommer  an på

Han tror også at det var ungen som mer eller mindre tilfeldig bidro til at dramatikken ikke varte lenger.

- Ungen snublet og falt over ryggen på krokodillen.  Det var da krokodillen slapp taket og pilte tilbake i elva, sier Martin Nyfeler til byrået.

 DRAMA DE LUXE:  Noe sånt hadde ikke Martin Nyfeler sett hjemme i Sveits.
DRAMA DE LUXE: Noe sånt hadde ikke Martin Nyfeler sett hjemme i Sveits. Vis mer

Han observerte at elefantmor og ungen oppførte seg rolig inne i skogen litt seinere, og at snabelen så ut til å være like hel.

Nasjonalparken i Zambia er kjent for store elefantflokker på opptil 60 - 70 dyr.

Utrydningstruet Krokodillen som angrep, var av den utrydningstruede rasen Nilen-krokodille.  Fullvoksne er de seks-sju meter meter lange, men beistet som sjokkerte både både turistene, elefantmor og ungen, var bare fire meter lang.

Det ER størrelsen det kommer  an på

Krokodiller går vanligvis ikke til angrep på store dyr, men det er eksempler fra området at både flodhester og kafferbøfler har blitt dratt under vann av krokodillekjever.

I høst fikk også en fotograf fanget øyeblikket da en krokodille beit seg fast i snabelen til en babyelefant i Kruger nasjonalpark i Sør-Afrika. Elefantflokken kom stormende til redselhylene fra den lille elefanten og skremte krokodillen.

Det ER størrelsen det kommer  an på
Det ER størrelsen det kommer  an på
Det ER størrelsen det kommer  an på