- Det er straffbart å delta i pyramidespill

Men det er uklart om Charter-Svein og Ole Ivars-Tores amerikanske pyramide vil bli etterforsket i Norge.

STRAFFBART: Førstestatsadvokat Arnt Angell ved Økokrim slår fast at det er straffbart å delta i pyramidespill. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
STRAFFBART: Førstestatsadvokat Arnt Angell ved Økokrim slår fast at det er straffbart å delta i pyramidespill. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Økokrim er godt kjent med virksomhet som pyramiden Dagbladet avslørte i går, da det kom fram hvordan Ole Ivars-vokalist Tore Johansen og TV-profil og investor Svein «Charter-Svein» Østvik har satt inn penger i den enorme amerikanske ponzi-svindelen Zeek Rewards.

Det befant seg omkring 3,6 milliarder kroner i svindelen da den ble stengt av amerikanske Security and Exchanges Commision (SEC) i august 2012, og alle midler ble frosset.

Totalt skal omkring 500 nordmenn ha vært involvert i pyramiden.

Økokrim vil ikke selv igangsette etterforskning av pyramiden, men slår fast at pyramidespill er straffbart.

Straffbart - Dette er en amerikansk sak, og de sender forespørsel via Interpol til norsk politi hvis de behøver informasjon til etterforskingen, sier Økokrim-rådgiver Anne Dybo til Dagbladet.

- Vi er godt kjent med denne type virksomheter. Folk må være forberedt på at de kan tape de pengene de har satt inn i pyramidelignende spill. Det har vi mange eksempler på, sier Dybo. Økokrim slår imidlertid fast at det er straffbart å delta i pyramidespill.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer