SNØKAOS: Snø, is og slaps fører til glatte veier og vanskelige kjøreforhold i store deler av Sør-Norge mandag. Vogntogene sliter også med framkommelighet. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
SNØKAOS: Snø, is og slaps fører til glatte veier og vanskelige kjøreforhold i store deler av Sør-Norge mandag. Vogntogene sliter også med framkommelighet. Foto: Per Flåthe / DagbladetVis mer

- Det er svært krevende vær- og føreforhold

Snøfallet fører til glatte veier og stengte fjelloverganger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har mandag vært flere alvorlige trafikkulykker i Sør-Norge på grunn av snøfall og glatte veibaner.

En person er kritisk skadd etter en frontkollisjon på E18 ved Fokserød i Vestfold like før 08.30 mandag morgen. E18 ble stengt som følge av ulykka, men ble åpnet igjen rett før klokka 11.30.

På riksvei 35 i Buskerud var det en frontkollisjon like etter klokka 08. En person er alvorlig skadd.

- Det er veldig krevende vær- og føreforhold. Det snør tidvis veldig tett, og det er is- og snødekke i veibanen. Dette gjelder både på hovedveiene, fylkesveiene og kommunalveiene, sier UP-leder for Vestfold og Telemark, Tor Egil Syvertsen, til Dagbladet.

Vogntogene sliter Han sier den største utfordringen for øyeblikket er på E18 i Vestfold.

- Det er også en rekke mindre utforkjøringer, og vogntog som sliter med framkommelighet, sier Syvertsen.

Oppfordringen til bilistene er å ta det med ro og avpasse farta.

- Det er ikke veien som skaper ulykker, men fører. Avpass farta etter forholdene. Hvis man kan begrense kjøringen, er det det beste. Ikke foreta forbikjøringer. Det utsetter bare deg selv og andre for fare, sier han.

Fjelloverganger
Politiet i Østfold melder også om vanskelige kjøreforhold i sitt distrikt. E18 mellom Ørje og grensa til Sverige ble i formiddag helt stengt.

- Flere vogntog har sklidd på veien og sperret veien helt. Toll stenger grensa inngående. En fil er nå åpnet og trafikken dirigeres manuelt, opplyser Østfold politidistrikt på Twitter.

Politiet i Vest-Oppland, Østfold, Follo og Nordre Buskerud melder alle om vogntog som sliter med framkommeligheten.

Det er også meldt om vanskelige kjøreforhold ved fjellovergangene i Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Buskerud, Oppland, Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane.