- Det er temmelig usympatisk å slippe en bok med karakterdrap på partikolleger få uker før valget

Torbjørn Røe Isaksen (H) sympatiserer med Arbeiderpartiet etter Grete Knudsens bok ble lansert.

-USYMPATISK: Torbjørn Røe Isaksen (H) synes at tidspunktet for å lansere boka til Knudsen er usympatisk. Bildet er fra Høyres landsmøte i Oslo lørdag.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
-USYMPATISK: Torbjørn Røe Isaksen (H) synes at tidspunktet for å lansere boka til Knudsen er usympatisk. Bildet er fra Høyres landsmøte i Oslo lørdag. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag lanserte eks-minister Grete Knudsen sin bok «Basketak», der hun blant annet beskriver sine tidligere partikolleger og Ap-topper som konfliktsky, løgner og skittkaster.

Reagerer Flere av hennes partikollegaer har reagert sterkt på innholdet og tidspunktet for lanseringen av boka, og får støtte fra andre partier.

Stortingsrepresentant for Høyre, Torbjørn Røe Isaksen, kommenterer lanseringen på Twitter.

«Valgkamp eller ei: Det er temmelig usympatisk å slippe en bok med karakterdrap på partikolleger få uker før valget.»

Senere skriver han «Gode gamle Grete er i hvert fall solidarisk når hun fordeler kjeften: Alle får sitt».

- Konfliktsky og unnvikende I boka omtales Stoltenberg som konfliktsky og unnvikende. Eks-statsråd Knudsen kritiserer ham for ikke å ha stoppet det hun kaller «muldvarpvirksomhet» mot daværende partileder Thorbjørn Jagland, da de to var i lederstrid på slutten av 1990-tallet.

Stoltenberg sa i går og i dag at han ikke vil kommentere innholdet i boka.

- Jeg vil bruke tiden på å se framover, ikke bakover mot noe som skjedde på 90-tallet, sier statsministeren til Dagbladet.

- Denne boka er bare trist. Det er trist at det blir et slikt fokus midt i en valgkamp. Man kan virkelig lure på hvorfor hun kommer med dette nå, sier LO-leder Gerd Kristiansen, som la fram den fagpolitiske avtalen mellom Ap og LO sammen med Stoltenberg i dag.

- Rikgtig først nå På en pressekonferanse tidligere i dag fortalte Knudsen at hun ikke lanserte boka nå for å ødelegge for valgkampen til AP.

- Det er nå politikk også er på dagsordenen, og aktuelt. For meg er det riktig å skrive om mine opplevelser nå, som jeg har vært igjennom alvorlig sykdom, sier Knudsen.

Hun fortalte at hun ikke tror at partiet tar skade av boka, og at hun fremdeles ser Ap som sitt parti.

Justisminister Grete Faremo får gjennomgå fordi hun ifølge Knudsen kjente til at POT (nåværende PST) overvåket Berge Furre, mens han gransket POT. Altså mener Knudsen at Faremo løy da hun sa at hun ikke visste.

Faremo har avfeid dette, og sier at det er uten rot i virkeligheten.

- Ondsinnet sladder Karita Bekkemellem, som selv har gitt ut en bok der hun tar et oppgjør med Stoltenberg, sier at kritikken mot henne i boka er ondsinnet sladder. Knudsen hevder at Bekkemellem skal ha bidratt i skittkastingen mot Jagland ved å fore VG-journalist Elisabeth Skarsbø Moen med negativ informasjon om Jagland.

Parlamentarisk leder Martin Kolberg mener Grete Knudsen må ha «onde hensikter» med boka. Under pressekonferansen sa Knudsen at hun ikke ventet noen annen reaksjon fra Kolberg.

- Grete Knudsen tilhører ikke lenger min vennekrets. I fall hun fortsatt er medlem av partiet, bør kontingenten sendes i retur, skrev Ap-politiker Steinar Gullvåg på sin Facebook-profil i går kveld.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Røe Isaksen.