ADVARER: Advokat Pål Behrens, som representerer de Nokas-ansatte, sier at en ny rapport dokumenter senskader «av et omfang vi ikke har vært klar over tidligere»  Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
ADVARER: Advokat Pål Behrens, som representerer de Nokas-ansatte, sier at en ny rapport dokumenter senskader «av et omfang vi ikke har vært klar over tidligere» Foto: ERLING HÆGELAND/DagbladetVis mer

Det er ti år siden Nokas-ranet, men ansatte sliter fortsatt

Millionranet kostet en politimann livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere Nokas-ansatte sliter fortsatt psykisk, ti år etter millionranet i Stavanger, som kostet en politimann livet.

Samtlige ansatte bortsett fra én har vært med i en undersøkelse som har munnet ut i en rapport om ettervirkningene. Det er første gang en slik undersøkelse er gjort så lenge etter en traumatisk hendelse, melder NRK.

- Jeg tenker på ranet litt for ofte. Jeg kommer aldri til å glemme det, sier Reidun Førland som var til stede i Nokas-lokalene da ranerne slo til. Den gangen var hun hovedtillitsvalgt for de ansatte.

- Jeg tror ingen som var der den dagen, kommer til å glemme det, sier Førland.

Advokat Pål Behrens, som representerer de ansatte, sier rapporten viser senskader «av et omfang vi ikke har vært klar over tidligere». Nedsatt arbeidsevne og arbeidsglede, sosial isolering og nedsatt glede over fritidsaktiviteter samt nedsatt hukommelse er noen av de plagene som omtales.

- Så man kan si at den allmenne livskvaliteten deres har blitt redusert som følge av det alvorlige ranet de ble utsatt for, sier Behrens.

(NTB)