- Det er tid for å stå opp for Syria. Det er i dag

Ena Solberg lovet 10 milliarder til Syria og flyktningene over fire år.

LANGSIKTIG STØTTE: Statsminister Erna Solberg lovet 10 milliarder kroner til Syria-krisa de neste ti årene. Solberg er en av vertene for giverlandskonferansen for Syria i London i dag. Foto: Justin Tallis /AFP
LANGSIKTIG STØTTE: Statsminister Erna Solberg lovet 10 milliarder kroner til Syria-krisa de neste ti årene. Solberg er en av vertene for giverlandskonferansen for Syria i London i dag. Foto: Justin Tallis /AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statsminister Erna Solberg avsluttet nettopp sitt innlegg på giverlandskonferansen i London. På vegne av Norge lovet hun kortsiktig og langsiktig støtte til de som er rammet av Syria-krisa.

- Vi håper de politiske samtalene om Syria lykkes, men mens vi venter, må vi håndtere den akutte krisa. Og vi må planlegge for Syrias framtid. Vi må hjelpe med å gjenoppbygge sykehus, skoler og infrastrukturer. Vi må fjerne landminer og andre eksplosiver for å gjøre byer og landsbyer trygge.

Og vi må investere i mennesker, gjennom beskyttelse og utdanning av syriske barn og unge, ikke minst jente rog kvinner, som vil måtte gjenoppbygge sitt land når krigen en gang er over, sa Solberg.

Gi håp Hun fortalte om sine besøk i flyktningeleire i Jordan og Libanon. Hun roste landene for en imponerende innsats for flyktningene.

- Jeg så vanskelige levekår, men jeg opplevde også håpet Libanon gir flyktningenes barn og unge gjennom toskifts skole, sa Solberg.

Hun sa at alle parter med innflytelse, må legge press på Syria. Hun fordømte sult og andre krigsforbrytelser mot sivile.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer