- Det er tid for politisk styring

- Det er tid for politisk styring, for effektive reguleringer og for aktiv økonomisk politikk, sa Kristin Halvorsen fra Stortingets talerstol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Klokka 11 i formiddag la finansminister Kristin Halvorsen fram regjeringens nye tiltakspakke for å demme opp for ringvirkningene av finanskrisen.

KrisepakkaHer er hele regjeringens tiltakspakke:

• Om lov om endringer i skatteloven

• Om endringer i statsbudsjettet 2009 med tiltak for arbeid På forhånd var det ventet at pakka ville ligge et sted mellom 20 og 25 milliarder kroner.

Regjeringen gir også næringslivet en skattelette på 3,25 milliarder kroner, framgår det av proposisjonen om endringer i statsbudsjettet for 2009.Les hele Kristin Halvorsens tale til Stortinget her!Berøres din arbeidsplass av finanskrisen? Send oss epost til 2400@db.no.

Regjeringen vil bruke 20 milliarder kroner for å motvirke arbeidsledighet. Regjeringen kommer også til å foreslå utvidelse av låne- og garantiordninger. Det foreslås økte rammer for Husbanken på åtte milliarder kroner.

NHO-direktør Petter Haas Brubakk er skuffet over at regjeringen ikke gikk inn for å endre avskrivningsreglene, men vil ellers være forsiktig i sin kritikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.