- Det er ting vi angrer på

Men Anders Behring Breiviks forsvarere er sikre på at de har forsøkt gjort en så god jobb for terroristen som mulig.

FORSVARERE: Odd Ivar Grøn, Tord Jordet, Vibeke Hein Bæra og Geir Lippestad ser på bilder tatt av dem i løpet av terrorsaken.
Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet
FORSVARERE: Odd Ivar Grøn, Tord Jordet, Vibeke Hein Bæra og Geir Lippestad ser på bilder tatt av dem i løpet av terrorsaken. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kl. 9 neste fredag skal Geir Lippestad holde prosedyren i terrorsaken. Han skal argumentere for hvorfor forsvarerne mener terroristen er tilregnelig og han vil legge ned påstand om at han frifinnes, selv om både tiltalte og forsvarerne skjønner at han ikke vil bli det. 

Det vil bli det siste som skjer i maratonrettssaken, før dommen faller kommer over sommeren. Anders Behring Breiviks fire forsvarere vil da ha lagt bak seg ti uker i retten og elleve måneder oppkjøring før det. 

- Saken har vært utrolig tøff, hard, krevende og slitsom. Akkurat som vi trodde på forhånd, sier Lippestad til Dagbladet. Dagbladet møtte ham og resten av Team Lippestad på kontoret etter rettsslutt tidligere denne uka. Lippestad og medforsvarerne Vibeke Hein Bæra, Odd Ivar Grøn og Tord Jordet innrømmer at de er slitne. 

- Noen ganger kan jeg finne på å ikke bare lure på hvilken dag det er, men hvilken måned, sier Lippestad og utdyper: - Vi er i en situasjon hvor vi jobber så konsentrert og fokusert. Vi må ta stilling til nye spørsmål hele tiden. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer