«Det er to andre personer fanget der inne»

Danske Jens hørte bankelyder fra andre i ruinene i Haiti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Danske Jens Tranum Kristensen ble reddet etter 110 timer i jordskjelvruinene i Haiti.

Han jobbet i FN-bygningen som kollapset i jordskjelvet. Liggende på sykebåra på vei fra ruinene og til legebehandling, snakket han med en av redningsarbeiderne. Samtalen ble fanget opp av et TV-team.

- Det er to andre personer fanget der inne, sier han i videoen som du kan se øverst i denne saken.

- I live? spør en av redningsarbeiderne.

- Ja.

- Har du snakket med dem?

- Nei, men jeg hørte bankelyder, sier han.

Men det er langt fra sikkert at personene han har hørt fortsatt er i live. Han sier det er 36 til 48 timer siden han hørte bankingen sist. .

Ifølge TV2 News lå mannen under et bord. Det amerikanske redningslaget som til slutt hentet ham ut, fant ham etter at noen hadde hørt lyder fra der han lå. Jens Tranum Kristensen befant seg i et rom i tredjeetasje i bygget da det raste.

Det første han spurte om da han kom ut, var hvordan det hadde gått med hans FN-kolleger. Svært mange av dem døde i jordskjelvet.

Dansken har ikke hatt tilgang til vann, og virket dehydrert da han ble båret ut. Men han var, etter forholdene, i god humør.

- Vi kunne snakke med ham, og hans humør ble bedre og bedre. Vi kunne gi ham vann ved å bruke en lang pinne og rekke den ned til ham, sier TV2 News-reporteren Dennis Kean til sin egen kanal.

Familien til FN-arbeideren hadde begynt å miste håpet. Men nå er de lettet, og Kristen Petersen, Jens Tranum Kristensens far, har vært i kontakt med ham via epost.

- Han har det godt. Han er lidt øm i lemmene, men ellers har han det ganske utmerket. Det er fantastisk. Nå skal vi se om vi kan få snakket med ham på telefon, sier Petersen til TV2 News.