- Det er toppidrett på samme måte som sjakk, i alle fall på det nivået jeg er på

Furten og snurt Breivik mener aktor ikke skiller mellom jobb og fritid.

SNURT: Både forsvarer Geir Lippestad og terrortiltalte Anders Behring Breivik mener påtalemyndigheten bruker for mye tid på å spørre om Breiviks spillvaner. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
SNURT: Både forsvarer Geir Lippestad og terrortiltalte Anders Behring Breivik mener påtalemyndigheten bruker for mye tid på å spørre om Breiviks spillvaner. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det ble amper stemning mellom terrortiltalte Anders Behring Breivik og statsadvokat Svein Holden under en diskusjon i retten om massemorderens spillvaner.

Aktor Holden forsøkte å få Breivik ut på glattisen ved å påvise hvor mye tid han brukte på spill, samtidig som han hevdet å skrive sitt manifest. Dette er en tidsbruk politiet mener ikke går opp med døgnets antall timer.

- Kompendiet ble skrevet mellom 2007 og 2011, sa Breivik.

Irritert Breivik Holden mener Breivik begynte på manifestet langt seinere enn 2007, og at han dette året nærmest utelukkende spilte «World of Warcraft».

Aktor Holden konfronterer Breivik med en del opplysninger som har kommet fram knyttet til spillingen:

- Breivik du har sagt at du da du flyttet hjem til moren din i 2006-2007 tok du deg et år fri for å spille World of Warcraft. 16.5.2008 skriver du selv at du har spilt non-stop i to år. Samtidig har du flere ganger sagt at du jobbet fulltid med kompendiet siden 2007.

- Du ønsker å kartlegge hvor mye tid jeg brukte på å skrive kompendiet. Det har jeg forklart i politiavhør. Jeg har vært åpen om dette, sa en irritert Breivik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer