Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er tragisk at en familie går inn i juleferien uten en av sine kjære

18-åring skutt og drept av politiet i USA.

DREPT: Et overvåkningsbilde fra minuttene før en 18 år gammel svart mann i dag ble skutt og drept på en bensinstasjon i delstaten Missouri. Foto: EPA / Handout / NTB Scanpix
DREPT: Et overvåkningsbilde fra minuttene før en 18 år gammel svart mann i dag ble skutt og drept på en bensinstasjon i delstaten Missouri. Foto: EPA / Handout / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i St. Louis bekrefter at en 18 år gammel svart mann ble skutt av en politimann ved en bensinstasjon i delstaten Missouri tirsdag kveld lokal tid. Politiet rykket ut etter en melding om tyveri.

- Det er tragisk at en familie går inn i juleferien uten en av sine kjære. Vi har en politibetjent som vil bære dette med seg hele livet. Her er det ingen vinnere, sier politisjef Jon Belmar i St. Louis-politiet på en pressekonferanse i etterkant av at en 18 år gammel svart mann ble skutt tirsdag kveld.

Belmar sier at tre skudd ble avfyrt ved bensinstasjonen, samtlige fra politibetjentens pistol. Det ene traff offeret, det andre et bildekk, mens det foreløpig er uvisst hvor det tredje skuddet traff.

- Betjenten rykket ut etter en melding om tyveri. Han møtte to personer utenfor bensinstasjonen, der den ene trakk en 9 mm pistol, sier Belmar

Mellom 200 og 300 mennesker samlet seg rundt bensinstasjonen da nyheten om skytingen ble kjent. Flere er pågrepet etter sammenstøt med politiet.

Berkely ligger cirka to kilometer fra Ferguson, der store demonstrasjoner brøt ut etter at en politimann i august skjøt og drepte 18 år gamle Michael Brown.

Drapet førte til massive demonstrasjoner, og stemningen har vært spent siden.

I slutten av november tok rasende demonstranter til gatene etter at en storjury besluttet å ikke ta ut tiltale mot politimannen som skjøt og drepte den ubevæpnede tenåringen Michael Brown i sommer.

Også hendelsen lille julaften har ført til sterke protester. Ifølge St Louis Post-Dispatch kom det til håndgemeng mellom politiet og demonstrantene.

(Dagbladet/NTB)

Lik Dagbladet på Facebook
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media