TRAGISK: Vidar Løfshus tror ikke oppladningen til løperne blir forstyrret av den tragiske ulykken natt til lørdag der 6 russiske turister omkom. FOTO: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.
TRAGISK: Vidar Løfshus tror ikke oppladningen til løperne blir forstyrret av den tragiske ulykken natt til lørdag der 6 russiske turister omkom. FOTO: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.Vis mer

- Det er tragisk, rett og slett for jævlig, når sånt skjer.

Det vil prege arrangementet, men ikke påvirke løperne i stor grad, tror sportssjef Vidar Løfshus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CAVALESE/OSLO: De to siste etappene av Tour de Ski i langrenn arrangeres som planlagt til tross for fredagens dødsulykke i alpinbakken der konkurransen skal avsluttes søndag.

- Det er tragisk, rett og slett for jævlig, når sånt skjer. Løperne er blitt informert etter hvert som de har kommet ned til frokost, men jeg tror ikke dette påvirker oppladinga til løpet, sier sportssjef for langrennslandslaget Vidar Løfshus til Dagbladet lørdag formiddag.

Seks russiske turister omkom og to ble skadd da en snøskuter med slede veltet i bakken bare noen få hundre meter fra målgang på søndagens etappe i Cavalese.

Vegard Ulvang, leder i langrennskomiteen i det Internasjonale skiforbundet, bekrefter opplysningene.

- Det blir en markering før start. Det blir ingen musikk og heller ikke servert alkohol på stadion, arrangementet skal foregå i "sømmelige" former, sier Vegard Ulvang til tv2.no.

Arrangøren bekrefter lørdag morgen at resten av Tour de Ski gjennomføres som planlagt. Før lørdagens etappe skal det holdes en minnemarkering i startområdet.

- Det her er en tragedie. Vi har hatt et møte med alle våre, og dette går inn over oss alle, sa visepresident Kristin V. Sæterøy i Norges Skiforbund til Dagbladet lørdag morgen.

Ifølge nyhetsbyrået ANSA var snøscooteren i ferd med å krysse løypa da den veltet, rullet gjennom et sikkerhetsnett og falt utfor en 100 meter høy skråning. Det er lite snø og mye stein i området, og redningsarbeidet var vanskelig i det bratte og ulendte terrenget. Den alpine fjellredningstjenesten i Val di Fiemme kom først til stedet, og det ble også satt inn hunder i letingen etter turistene. Senere fikk de også forsterkninger fra brannvesenet i Cavalese og et helikopter, melder NTB.

Lørdag skal det gås 10 og 15 kilometer klassisk i Val di Fiemme. Tour de Ski avsluttes med en 9 kilometer lang etappe, som avsluttes med å gå opp alpinbakken i Cavalese. Petter Northug leder mennenes konkurranse, mens polske Justyna Kowalczyk er i tet blant kvinnene.

GJENNOMFØRES:  Vegard Ulvang, leder i langrennskomiteeni det Internasjonale skiforbundet bekrefter at arrangementet vil gå som planlagt.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GJENNOMFØRES: Vegard Ulvang, leder i langrennskomiteeni det Internasjonale skiforbundet bekrefter at arrangementet vil gå som planlagt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer