- Det er tragisk, vi mister beviset på min sønns sykdom. De reddet livet hans

Mener sønnen ble frisk etter møte med flåttforskerne som jobbet ulovlig.

- KJEMPET I ÅREVIS: I to år var Veronica Zimmers sønn (16) syk og sengeliggende, trolig på grunn av et flåttbitt. Hun mener sønnen ble frisk etter å ha blitt forsket på av de to UiO-forskerne som nå er felt for å ha forsket ulovlig. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
- KJEMPET I ÅREVIS: I to år var Veronica Zimmers sønn (16) syk og sengeliggende, trolig på grunn av et flåttbitt. Hun mener sønnen ble frisk etter å ha blitt forsket på av de to UiO-forskerne som nå er felt for å ha forsket ulovlig. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Trebarnsmor Veronica Zimmer mener det er tragisk at de de to UiO-forskerne som ble felt for ulovlig forskning på flått, nå må legge ned prosjektet.

Helsetilsynet har konkludert med at Ivar Mysterud og Morten Laane brøt flere av helseforskningsloven da de forsøkte å finne en metode for å påvise borreliabakterier hos mennesker.

- Reddet livet hans UiO har mulighet til å påklage konklusjonen, men dersom den blir stående må alt av materiale som ble innhentet til prosjektet slettes.

Deriblant Zimmers sønns blodprøver.

- Det er veldig tragisk, vi mister beviset på sykdommen hans, sier Zimmer til Dagbladet.

I to år var hun mer eller mindre ute av jobb for å pleie sin syke tenåringssønn, som hun mener ble syk etter et flåttbitt på Hvasser i Vestfold.

Først etter et møte med de to forskerne ble sønnen frisk, ifølge Zimmer.

- Jeg kan ikke si så mye på det at de skal ha brutt loven, for Helsetilsynet har sikkert rett, men dette er tragisk for pasientene.

- Forskningen deres reddet livet til sønnen min, sier hun.

Dagbladet møtte Zimmer i september 2012 da hun reagerte på en Leger uten grenser-kampanje der mediedekningen av flått ble omtalt som «tull».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer