- Det er trist for de andre. Det var min hasj og mitt ansvar

Cappelen om de strenge hasjdommene.

FUNNET SKYLDIG: Hasjbaron Gjermund Cappelen.
Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
FUNNET SKYLDIG: Hasjbaron Gjermund Cappelen. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDVIKA (Dagbladet): Gjermund Cappelens hasjliga og nettverk ble i dag idømt strenge straffer i Asker og Bærum tingrett.

Tre av de som beskrives å være hans nærmeste medarbeider ble i tillegg til narkotikadommen og heleri dømt etter den såkalte «mafiaparagrafen», Straffelovens 60 a.

En 63-åring fra Rykkinn beskrives å ha vært Cappelens høye hånd i hasjimperiet og ble dømt til 16 år i fengsel. De andre fra 15 år til fem år.

- Jeg synes det er trist for de andre. Jeg kjenner jo disse menneskene godt. Jeg føler et visst ansvar, det var min hasj og mitt ansvar, sier Gjermund Cappelen etter å ha hørt dommene i retten i dag.

Cappelen selv fikk ingen domsslutning, men ble kjent skyldig. Han vil få dom etter at en annen sak i samme sakskompleks er ventet å gå for retten i august neste år. Han er siktet for innførsel av cirka 25 tonn hasj sammen med politimannen Eirik Jensen. Jensen nekter straffskyld og det er uklart om han i det hele tatt vil bli tiltalt i den saken. Cappelen blir trolig tiltalt og sier han ser fram til å få det overstått. Han tror han vil få Jensen med seg på tiltalebenken.

- Jeg har sett dokumentene og man trenger ikke være Einstein for å forstå det, hevder den skyldige hasjbaronen.

- Hvordan ser du for deg livet bak murene?

- Det vil jeg ikke kommentere spesielt, men jeg ser fram til å få dette kapitellet overstått, sier Cappelen til Dagbladet.

Han sier han håper å få mulighet til å snakke ut med de meddømte i saken snart.

- Jeg ville snakke ut med dem og jeg håper jeg snart får anledning. Hva jeg vil si ønsker jeg ikke å kommentere, sier han.

Vil du beklage?

- Det tar jeg med dem. Det var jeg som innførte hasjen og det var mitt ansvar, gjentar han.

Han synes dommene var strenge, men er ikke overrasket. Fengselsstraffene var ørlite mindre enn hva påtalemydnigheten begjærte.

Statsadvokat Lars Erik Alfheim fikk likevel medhold i sin sak og selv om parter i straffesaker ikke omtaler dommer som «seire» eller «tap», var det påtalemyndigheten som kom vinnende ut av denne rettsrunden.

- Det er svært alvorlige straffer og dommeren har ilagt strenge straffer, kommenterer Alfehim.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram