Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Det er trolig meg dere skal ha tak i»

Sa den 30-årige mannen til politiet. Nå er han siktet for å ha drept sine tre yngre søstre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Trippeldrapet fant sted på Kalbakken i Oslo rundt klokka 22.00 i går kveld. Tre kvinner ble funnet døde i ulike etasjer i tomannsboligen på Kalbakken i Groruddalen.

Politiet fikk melding om trippeldrapet en liten halvtime etter.

Ifølge NRK var søstrene 13, 24 og 27 år gamle.

Politiet fikk beskjed om hendelsen fra en av 30-åringens yngre brødre. Han kom til bopelen kort tid etter drapet, og ringte sjøl til politiet.

- En av brødrene kom til åstedet, og varslet da politiet. Det er ikke vanskelig å skjønne at han var i en spesiell sinnstilstand etter å ha opplevd noe slikt, sier politiinspektør og sjef for volds- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politikammer, Terje Kristiansen, til Dagbladet.no.

- De to brødrene er i 20-åra begge to. Det er også en bror til. Vi har hatt kontakt med ham, men han har ikke avgitt forklaring. Han var heller ikke så nær opptil boligen, forteller Kristiansen.

Ikke i form

Politiet fryktet at 30-åringen ville oppsøke flere andre familiemedlemmer, og evakuerte raskt en bolig i Kristoffer Robins vei.

TATT: Her pågripes den mistenkte gjerningsmannen, noen få kilometer unna åstedet der tre søstre ble skutt og drept. Foto: Torbjørn Grønning
TATT: Her pågripes den mistenkte gjerningsmannen, noen få kilometer unna åstedet der tre søstre ble skutt og drept. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer

Det var lenge uklart om gjerningsmannen hadde forlatt åstedet til fots eller i bil, men mannens helsetilstand etter drapene skal ha vært så dårlig at politiet ikke tror han var i stand til å kjøre.

Etter en times dramatisk politijakt, hvor store styrker bevæpnet politi lette etter gjerningsmannen, ble den siktede 30-åringen pågrepet av politiet.

Mannen, som har vært drosjesjåfør, var da ikke bevæpnet. Det antatte drapsvåpenet er funnet i leiligheten i Karl Flods vei på Kalbakken.

- Det er trolig meg dere skal ha tak i, var det første han sa til politiet.

Signalementet politiet hadde fått opplyst, passet svært godt på mannen som overga seg.

De var sikre på at de hadde tatt riktig mann allerede før de kontrollringte til mannens mobiltelefon, etter at han var pågrepet.

Den siktede 30-åringen var selv svært preget av situasjonen og holdt på å besvime etter pågripelsen. Det ble rekvirert ambulanse og politiet ble med 30-åringen til legevakta der han har fått behandling i natt.

30-åringen er så langt ikke avhørt fordi han er til behandling av helsevesenet på grunn av hans sinnstilstand, får Dagbladet.no opplyst fra politiet.

image: «Det er trolig meg dere skal ha tak i»

- Han er foreløpig ikke i stand til å si noe, sier Kristiansen

- Far i Pakistan

Naboer opplyser til Dagbladet at flere av familiemedlemmene skal ha oppholdt seg i Pakistan den siste tiden. Blant annet skal de tre drepte søstrenes far for tiden være i sitt fødeland.

- Noen av familiemedlemmene er bortreist, men vi har ikke alle detaljene rundt dette foreløpig, sier Kristiansen til Dagbladet.no.

Ifølge VG, skal 30-åringen ha vært familiens overhode når faren var utenlands.

Politiet ønsker ikke å kommentere om 30-åringen har vært i politiets søkelys tidligere.

- Det må vi få bruke tida framover til å finne ut. Han er nå siktet for drapene på de kvinnene.

Gjennom hele natta har politiet gjennomført tekniske undersøkelser på åstedet.

- Vi er ferdig med undersøkelsene av de tre avdøde, og de er bragt ut av huset og skal obduseres seinere i dag, sier Kristiansen.

Boligen den pakistanske storfamilien bodde i, blir karakterisert som ganske stor. Dermed har etterforskerne ytterligere arbeid å gjøre der utover dagen.

Politiet har foreløpig ikke oversikt over hva som var motivet for trippeldrapet i går kveld.

- Vi opplever heldigvis ikke slike saker veldig ofte, sier Kristiansen til Dagbladet.no.

<B>ÅSTED FOR TRIPPELDRAP:</B> I dette huset i Karl Flods vei på Kalbakken ble de tre søstrene skutt og drept.
FAMILIETRAGEDIE: Tre søstre, 13, 24 og 27 år ble drept i går kveld.
MASSIVE UNDERSØKELSER:</B> I huset på Kalbakken i hele natt. Fortsetter i dag.
STOR LETEAKSJON:</B> Politiet sendte ut store styrker for å få tak i mannen som hadde drept sine tre søstre.