- Det er truslene mot ambassaden som er viktige

PST-sjefen reagerer kraftig på antydninger om ukultur, og understreker at USAs ambassade er «terrormål nr. 1» i Norge.

- FORUNDRET: PST-sjef Janne Kristiansen var i ettermiddag oppgitt over at kritikere knytter SDU-saken til «ukultur» i dagens PST: Foto: Jacques Hvistendahl
- FORUNDRET: PST-sjef Janne Kristiansen var i ettermiddag oppgitt over at kritikere knytter SDU-saken til «ukultur» i dagens PST: Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere i dag ble det kjent at at både Oslo politidistrikt og Politiets sikkerhetstjeneste (PST) kjente til at det foregikk overvåkning av nordmenn fra et kontor utenfor ambassaden, uten at Justisdepartementet fikk denne informasjonen.

PST-sjef Janne Kristiansen vil i dag ikke kommentere noen av detaljene i den omfattende redegjørelsen og dokumentbunken som ble lagt fram av justisminister Knut Storberget for Stortinget.

- Ikke i den himmelretningen Kristiansen mener imidlertid det er på tide med klare ord om PSTs prioriteringer i forhold til USAs ambassade og personell.

- Vårt ansvar er ambassadesikkerheten og å undersøke trusler mot det som er terrormål nummer én i Norge - ikke å undersøke trusler fra ambassaden til vår nærmeste allierte. Våre prioriteringer går ikke den himmelretningen engang, vi er mer fokusert på at amerikanernes sikkerhet er ivaretatt, sier PST-sjefen til Dagbladet.

Hun gjentar gang på gang at ingenting tyder på at ambassadens «Surveillance Detection Unit» - som PST aldri har kjent under det navnet - har begått lovbrudd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer