HEKTISK: Asker og Bærum politidistrikt plages med bagateller, ifølge operasjonsleder Thor Arne Bakken. Foto: Torbjørn Katborg Grønning
HEKTISK: Asker og Bærum politidistrikt plages med bagateller, ifølge operasjonsleder Thor Arne Bakken. Foto: Torbjørn Katborg GrønningVis mer

- Det er typisk folk fra Asker og Bærum å ringe politiet for å løse bagateller

Og politimannen bak denne salven får støtte av selveste «Mr. Stabæk».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var i ettermiddag at det brøt ut krangel i en frisørsalong i Asker, melder Budstikka:

Kunden mente seg skamklipt - frisøren var slett ikke enig. Kunden nektet å betale - frisøren sto på sitt. Til slutt ringte frisøren politiet, og da serverte politiets operasjonsleder Thor Arne Bakken følgende salve:

- Asker og Bærum-syndrom - Jeg vil nesten si at dette er et slags Asker og Bærum-syndrom. Det er typisk folk fra Asker og Bærum å ringe politiet for å få hjelp til å løse bagateller som dette. Det kan virke som voksne mennesker ikke kan snakke sammen lenger, men jeg mener det er viktig å gjøre et forsøk.

Overfor Dagbladet utdyper Bakken sine erfaringer:

- Som jeg sa til Budstikka: Det er et Asker og Bærum-fenomen. Folk ringer hit for at vi skal gjøre, ja, jeg vil nesten ikke si hva de vil vi skal gjøre, sier Bakken til Dagbladet.

- Et eksempel er at vi tidligere i dag fikk en telefon fra en som hadde skiftet dekk på bilen sin og da oppdaget en gammel skade, sier Bakken og sukker.

Rykker på rubbel og bit Operasjonslederen sier det virker som om folk ikke klarer å snakke sammen lenger. Han har jobbet i Oslo-politiet tidligere, og sier han også har diskutert emnet med kolleger fra andre politidistrikter.

- Her rykker vi ut på rubbel og bit. Det har litt med kjøreavstander å gjøre, og at vi innimellom har mulighet til å gjøre det. Men mye av det vi rykker ut på er bare tull.

- Hva forventer folk at dere skal gjøre i disse sakene?

- Folk har forhåpninger til at vi tar parti hvis de ringer oss, sier Bakken, og legger til at folk ikke må slutte å ringe politiet.

- Men de må vurdere om det er straffbare forhold eller privatrettslige forhold som vi ikke har noe med.

Får støtte Og den erfarne polititjenestemannen får støtte når Dagbladet slår på til hele Norges riks-bæring, «Mr. Stabæk» - reklameguruen Ingebrigt Steen Jensen.

ENIG: Reklameguru og riks-bæring Ingebrigt Steen Jensen mener folk i Asker og Bærum kunne ha godt av å slappe av litt. Foto:  Erik Berglund / Dagbladet
ENIG: Reklameguru og riks-bæring Ingebrigt Steen Jensen mener folk i Asker og Bærum kunne ha godt av å slappe av litt. Foto: Erik Berglund / Dagbladet Vis mer

- Det sies, dessverre, at det ikke er noe sted om der det er flere nabokrangler om bagateller enn i Asker og Bærum. Det er ikke noe sunnhetstegn at folk ringer politi og advokat for ingenting. Det kan godt være at vi kunne hatt godt av å slappe av litt med våre rettigheter og krav, sier Steen Jensen til Dagbladet.

- Kanskje er det for mange advokater her ute, som skal stå på krava?

- Jeg må samtidig legge til at folk i den delen av verden der jeg bor, på Stabekk, er helt usedvanlig rause med hverandre. Jeg har aldri vært i noen nabokrangel selv, og det har ikke vært noen nabokrangler i nabolaget heller, sier Steen Jensen.

Ingen kommentar Dagbladet har søkt de to kommunene Asker og Bærums høyeste representanter - ordførerne - for en kommentar, men bare med vekslende hell.

- Jeg ønsker ikke å kommentere en slik sak, sier ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) i Bærum.

Ordfører Lene Conradi (også H) i Asker har ikke tatt telefonen.

INGEN KOMMENTAR: Ordfører i Bærum Lisbeth Hammer Krog (H) vil ikke kommentere striden. Foto: Bærum Høyre
INGEN KOMMENTAR: Ordfører i Bærum Lisbeth Hammer Krog (H) vil ikke kommentere striden. Foto: Bærum Høyre Vis mer