Dobbeltdrapet i Kristiansand

- Det er uhyre sjelden at barn dreper

Den dobbeltdrapstiltalte 16-åringen er kjent strafferettslig tilregnelig av de sakkyndige.

DREPT VED SKOLE: Tone Ilebekk (48) og Jakob Hassan (14) ble knivdrept utenfor Wilds Minne skole i Kristiansand. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
DREPT VED SKOLE: Tone Ilebekk (48) og Jakob Hassan (14) ble knivdrept utenfor Wilds Minne skole i Kristiansand. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRISTIANSAND (Dagbladet): - Det er uhyre sjelden at barn dreper både barn og voksne. Derfor er det litt liten støtte i risikovurderingen.

Dette sier psykologspesialist Lene Christin Holum, en av tre rettspsykiatrisk sakkyndige som har vurdert 16-åringen som er tiltalt for å ha knivdrept Tone Ilebekk (48) og Jakob Hassan (14) i Kristiansand i fjor.

Den unge gutten har erklært seg skyldig i drapene, men har samtidig forklart at å drepe Hassan framsto som den eneste måten å løse konflikten dem imellom på.

Kan settes i fengsel

Holum, psykiater Gunnar Johannessen og psykolog André Dahl Sørensen har vurdert den tiltalte hver for seg. De kommer alle til at den unge gutten ikke var psykotisk da han tok livet av de to ofrene, og at han er strafferettslig tilregnelig og kan dømmes til fengselsstraff framfor tvungent psykisk helsevern.

Samtidig påpeker de sakkyndige at han framstår som følelsesmessig upåvirket av dobbeltdrapet; han har f.eks. ikke utviklet posttraumatisk stresslidelse (PTSD) i etterkant og sover godt om natta.

Heller ikke i retten viser 16-åringen følelser, selv om han blir presentert for svært sterke beskrivelser og bilder, samt sitter tvers overfor de dreptes familier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer