"Det er umulig å komme inn i dette markedet"

Det stilles ingen krav til konkurranse om oppdrag.

"Det er umulig å komme inn i dette markedet"

Slobodan Rakanovic, leverandør

Ett firma legger nesten alle tennisbaner i Oslo.

Det gis store beløp i offentlige tilskudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Av 21 prosjekter med rehabilitering eller nybygging av tennisbaner og -bobler i Oslo de siste fem årene, delfinansiert av spillemidler, har leverandøren Sportsconcept fått 16 kontrakter. Sportsconcept har enten vært hovedentreprenør eller underleverandør for bane/boble. (Se grafikk lenger ned i saken.)

I ett tilfelle har selskapet Norske Tennisbaner, som samarbeider tett med Sportsconcept, fått oppdraget. Eieren av Norske Tennisbaner står som kontaktperson på Sportsconcepts hjemmesider.

I ytterligere ett tilfelle (Bygdø, 2019) er avtale ikke inngått, og det skal være to alternative firmaer i loopen. Sportsconcept er imidlertid eneste aktuelle firma anleggsansvarlig i klubben kan «huske».

I to tilfeller, ved legging av padel/minitennis-baner for Heming i 2017, har konkurrenten Unisport fått oppdragene. Mens Scandihall i ett tilfelle har satt opp en boble på Nordberg.

80 prosent av oppdragene går altså til én og samme leverandør, viser en gjennomgang Dagbladet har gjort. Det finnes fem-seks ulike leverandører i dette markedet.

Staten stiller ingen krav til anbud og offentlig utlysning av oppdrag, til tross for at det er bevilget 21 millioner kroner i offentlige tilskudd til de 19 anleggene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer