«Det er USA som rammes til sist»

Børsmeklerne i Teheran ser kursene stupe etter at atomsaken er sendt til FNs sikkerhetsråd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TEHERAN (Dagbladet.no): Børsen i Teheran var full av nysgjerrige mennesker i dag. Der tok det ikke lang tid før kursene begynte å peke nedover. Da Dagbladet.no besøkte lokalene i elleve-tida, iransk tid, var det mange bekymrede miner å skue.

- Det er ikke rart at kursene går ned i dag. Over hele verden går aksjemarkedet ned, sier børsmekleren Said.

- Men det er vel ikke rart om børsen i Teheran går mer ned enn andre børsen på grunn av atomsaken nå går til FNs sikkerhetsråd, lurer Dagbladet.no.

- Jo. Det kan kanskje hende det. Men jeg er sikker på at vi vil løse problemene. Om kort tid er børsen i full sving igjen, kommer det raskt fra Said.

Verden ikke viktig

Folk strømmer til. Alle vil vite hva Vesten synes om atomsaken. Om Muhammad-karikaturene som er publisert i Vesten. Til slutt blir det så kaotisk rundt Dagbladet.nos utsendte at vi blir oppfordret til å gå ut av børslokalene. Så fort vi er utenfor strømmer nye mennesker til.

- Markedet i dag er dårlig på grunn av atomsaken. Men jeg tror at børsen går bedre allerede i morgen. Alle iranere liker landet vårt, og vi kommer til å støtte opp om børsen, forteller den 39-årige ingeniøren Amir Hossein.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer