<strong>TRE BARN SKADD:</strong>  På E6 i Vestby skjedde en av dagens verste ulykker. Tre barn er kjørt til sykehus etter at bilen de satt i kolliderte med en trailer. Foto. Jørgen Upsaker
TRE BARN SKADD: På E6 i Vestby skjedde en av dagens verste ulykker. Tre barn er kjørt til sykehus etter at bilen de satt i kolliderte med en trailer. Foto. Jørgen Upsaker Vis mer

- Det er utforkjøringer over alt

Mer snø i Oslo enn på 20 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det har lavet ned med snø over hele Østlandet i dag. Etter all sannsynlighet er det nå mer snø i Oslo enn det har vært på over 20 år.

- I morges var det målt 55 centimeter nedbør. Klokken 19 i kveld var det falt 13,4 nye centimeter og det fortsatte å snø flere timer etter dette, opplyser vakthavende meteorolog Ingrid Berntsen.

Den gamle snørekorden på 65 cm fra 1987 er trolig historie.

Selv om det kan være morsomt med nye rekorder, så skaper været store trafikale problemer. Våt snø gir også stor skredfare mange steder.

- Vi har masse problemer. Det er utforkjøringer over alt, i hele Østfold, og lang ventetid på bergingsbiler. Vi rekker ikke over alt. Heldigvis har det ikke vært noen alvorlige personskader, sier operasjonsleder Sigrun Mørkeseth i Østfold politidistrikt til Dagbladet.no.

Tre barn til sykehus
I Vestby kommune i Akershus er tre barn kjørt til sykehus etter ulykke firefeltsveien på E6 i sørgående retning. 200 meter før Follo-tunnellen fikk en personbil skrens og kom over i kjørefeltet ved siden av.

- En trailer klarte ikke å redusere farten og kjørte inn i bilen bakfra. I baksetet satt det tre barn. En av dem ble sittende fastklemt og måtte hjelpes løs av brannvesenet, forteller operasjonsleder Børge Løge ved Follo politidistrikt.

Snø og nullføre var trolig bidragsytende til ulykken.

- Mest sannsynlige er barna ikke blitt alvorlig skadd, opplyser operasjonslederen.

Etter ulykken ble veien delvis stengt fra til klokken 17. Dette første til lange køer, men trafikken skal klokken 18 i kveld ha normalisert seg.

Ellers har det ifølge Follo-politiet vært en rekke mindre uhell.

- Det er en masse småtull i trafikken. Kjøreforholdene er ymse, det er mange småulhell med materielle skader som vi ikke har hatt tid til å prioritere men vi har hatt én mer alvorlig ulykke, sier Løge.

Ufyselige kjøreforhold

<strong>SNØRAS:</strong>  På Sauda gikk det i dag et stort snøras. Foto: Skjermdump fra webkamera fra Sauda Skisenter
SNØRAS: På Sauda gikk det i dag et stort snøras. Foto: Skjermdump fra webkamera fra Sauda Skisenter Vis mer

- Det har vært en del trafikkuhell, hvor folk har bulket borti hverandre. Føreforholdene er ufyselige, men jeg tror folk tar det litt rolig. Vi har ikke hatt noen alvorlige ulykker, sier Gunn Anita Bjørnbakk, operasjonsleder i Oslo politidistrikt.

Larvik har imidlertid ikke kommet gjennom dagen uten alvorlige ulykker.

- Fire personer er brakt til sykehus med det vi tror er mindre skader etter en ulykke på E18, sier operasjonsleder Einar Paulsen i Vestfold politidistrikt.

Mange melder om spesielle kjøreforhold i dag, så det gjelder å kjøre forsiktig, formaner operasjonsleder Olav Myrvold i Søndre- Buskerud, og han får støtte av sin kollega nord i Buskerud;

- Det laver ned noe vanvittig, så vegvesenet skal ha litt og drive med i natt, sier han.

Englevakt i snøskred

I løpet av dagen er det også meldt om to store snøskred. Tre personer hadde englevakt da de ble tatt av en skred ved Fjellheisen rett utenfor Tromsø-sentrum i ettermiddag.

- De befant seg oppå skredet, og ble bare litt forslått, sier operasjonsleder Arild Falch Johansen i Troms politidistrikt.

I Sauda gikk det et skred som var ca 150 meter bredt og mellom 200-300 meter langt. Av hensyn til letemannskapenes sikkerhet ble  leteaksjonen på stedet avsluttet før skredet var gjennomsøkt, men trolig er ingen tatt av skredet.

Storm i Finmark
Ikke bare Sør-Norge har tøffe værforhold i dag. I Øst-Finmark har meteorologisk institutt på forhånd gått ut og advart om vanskelige kjøreforhold og storm. Likevel melder politiet om en rolig dag på jobb.

- Ingen materielle- eller personskader selv om det har blåst kraftig her i dag. Vi har ikke fått meldinger om noen ulykker, sier operasjonsleder Eigil Henninen til Dagbladet.no.

På riksvei 33 Sør for Alta har en utenlandsk trailer kjørt av veien. Traileren har stått ved veien siden 14-tiden. Den blir stående til det har blitt enighet om hvem som skal betale for å få den på veien igjen.

- Norske myndigheter dekker jo ikke dette, så de må finne ut hvem som skal betale. Han står nå der og vi avventer litt til, forklarer operasjonsleder Ernst Kristian Moe.

- Vant til snø

Mange steder melder de imidlertid  politiet at folk takler været greit, mye nedbør til tross.

- Det har falt rundt 5 cm her, og det er glatt, men det går fint. Vi er vant til litt snø her, sier operasjonsleder Ann Kari Sunngård i Gudbrandsdalen.

<strong>ENDTE I GRØFTEKANTEN:</strong>  Her endte bilturen for denne uheldig bilføreren. Foto: Øisten N. Monsen
ENDTE I GRØFTEKANTEN: Her endte bilturen for denne uheldig bilføreren. Foto: Øisten N. Monsen Vis mer

- Vi har riktignok hatt et par ulykker på E6, men jeg kan ikke si at dette skyldes været, sier hun.

<strong>VINTERFØRE:</strong>  - Det er utforkjøringer over alt, sier politiet. Her havner en bil i grøfta ved Stai i Rendalen.  MMS-foto: TOM-ERIK NILSEN
VINTERFØRE: - Det er utforkjøringer over alt, sier politiet. Her havner en bil i grøfta ved Stai i Rendalen. MMS-foto: TOM-ERIK NILSEN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer