HOLDER SAMMEN: Eirik Jensen og samboeren Ragna Lise Vikre har brukt de siste dagene på å gå tur med hunden og trene. De venter nå på avgjørelsen fra juryen i Borgarting lagmannsrett. Foto: Privat
HOLDER SAMMEN: Eirik Jensen og samboeren Ragna Lise Vikre har brukt de siste dagene på å gå tur med hunden og trene. De venter nå på avgjørelsen fra juryen i Borgarting lagmannsrett. Foto: PrivatVis mer

Eirik Jensen

- Det er utrolig seigt, men vi holder motet oppe

Eirik Jensen og samboeren Ragna Lise Vikre venter på avgjørelsen fra juryen.

Klokka 13.00 onsdag ettermiddag trakk juryen i Jensen-saken seg tilbake for å diskutere skyldspørsmålet. Det har ennå ikke kommet en avgjørelse etter at de ti jurymedlemmene gikk hjem rundt rundt 17.15 fredag ettermiddag.

FORTSATT UVISST: Heller ikke fredag kom det noen kjennelse fra juryen i Eirik Jensen-saken. Dette er siste nytt i saken. Reporter: Trym Mogen. Kommentator: Martine Aurdal. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer

Juryen møtes igjen klokka 09.00 i dag, men ingen vet når de vil komme med en avgjørelse. Det gjør heller ikke Eirik Jensen (61) og samboeren Ragna Lise Vikre (59). Da Dagbladet møtte Jensen like etter dommerens rettsbelæring onsdag, fortalte han at han skulle reise rett hjem til parets bolig i Hønefoss.

- Det er utrolig seigt å sitte og vente. Men vi holder motet oppe, og vi tolker ikke det at juryen bruker tid nødvendigvis som noe negativt, sier Ragna Lise Vikre til Dagbladet.

- Har uenighet

Flere juryeksperter har pekt på at den lange tidsbruken kan tyde det er mer sannsynlig at juryen på ti personer vil si nei i spørsmålet om straffskyld. Sju av ti av juryens medlemmer må si «ja» på hvert av spørsmålene i dommerens spørsmålsskrift dersom Eirik Jensen skal bli kjent skyldig.

Nå har altså juryen sittet siden onsdag ettermiddag, med godt over 20 timers uforstyrret rådslagning.

- Det er vanskelig å tolke dette på noen annen måte enn at det er hard uenighet, sier Dagbladets kommentator Martine Aurdal.

Jensens advokat John Christian Elden sa til Dagbladet fredag at lengden tyder på at juryen har masse å diskutere.

Juryen skal altså fortsette i dag og i morgen, og det er ennå ikke garantert at de vil komme med en kjennelse i løpet av helga. Dagbladet er lovet å få varsel av Borgarting lagmannsrett minst en time før kjennelsen blir opplest, mens aktørene vil få varsel omtrent to timer i forkant. Jensen skal blant annet reise fra Hønefoss, mens Cappelen har politieskorte fra Ila fengsel.

- Har besøk av nære og kjære

- Hvordan bruker dere ventetida, Ragna?

- Vi går en del turer med hunden. Vi trener, snakker mye og har en del besøk av nære og kjære. Vi prøver også å få nok søvn til å håndtere de neste dagene, sier hun til Dagbladet.

Jensen leverte sin egen hund - rottweileren Harley - til venner på tirsdag, før onsdagens rettsbelæring.

Eirik Jensen skal i tillegg ha hatt lengre samtaler med sin gamle mor og samboeren Ragna. Det er også startet en innsamlingsaksjon for Jensen og familien på støttesider på Facebook.

Jensen har tidligere fortalt at denne saken handler om liv og død, og at livet «er slutt» om resultatet blir det samme som i tingretten, 21 års fengsel. Den korrupsjons- og narkotiltalte eks-politimannen har tatt dag for dag den siste tida og vært åpen for at alt kan skje.

ELDEN: Juryen har fortsatt ikke bestemt seg for utfallet i saken mot Eirik Jensen. Dette er siste nytt om jury-dramaet. Reporter: Trym Mogen. Kommentator: Martine Aurdal. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer

- Kan pågripes

Samtidig som hans forsvarere allerede har lagt ned grunnsteinene for en anke til Høyesterett, er sjansen for at Jensen blir pågrepet ved en skyldig-kjennelsen større enn da han ble dømt til 21 års fengsel i tingretten og anket.

Hvordan stiller han seg til at han kan pågripes med en gang, dersom han blir kjent skyldig?

- Jensen er klar over at han kan pågripes med en gang. Men det vanlige er at man ikke puttes i fengsel før en rettskraftig dom. Han har ikke stukket av før, og gjør ikke det nå, sier Elden.

PROSESS: Selv om Jensen i dag blir kjent uskyldig av juryen, kan det bli en lang prosess før han er helt frikjent. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

Elden har ikke tatt utgangspunkt i eventuelle spesielle soningsvilkår som må på plass dersom Jensen må i fengsel. Jensen har bidratt og leder noen av Norges mest spektakulære politioperasjoner mot noen av Norges tyngste kriminelle, blant annet B-gjengen - som hadde fest da han ble pågrepet i 2014. Det kan bety at Jensen trenger ekstra sikkerhet ved soning.

- Vi har tatt høyde for at han ikke skal i fengsel, sier Elden, men sier også:

- Det har kommet klart fram i denne rettssaken at det er en rekke personer som vil ha ham bak murene.