Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er vanskelig å leve med at noen pasienter kan ha mistet livet

Derfor trekker Leif Frode Onarheim seg fra styret i Ahus.

TREKKER SEG:  Leif Frode Onarheim går av med øyeblikkelig virkning som nestleder i styret for Ahus. Arkivfoto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
TREKKER SEG: Leif Frode Onarheim går av med øyeblikkelig virkning som nestleder i styret for Ahus. Arkivfoto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nestlederen i styret ved Akershus universitetssykehus (Ahus), Leif Frode Onarheim, trekker seg fra stillingen med øyeblikkelig virkning etter alle problemene som er blitt avdekket ved sykehuset den siste tiden.

Det har vært meldt om dødsfall, pasientskader og store bemanningsproblemer ved Ahus. Onsdag trakk Onarheim seg som styrets nestleder.

- Jeg har ikke gjort nok for å gi beskjed videre oppover i systemet om de problemene vi hadde. Derfor tar jeg ansvar og går, sier han til VG.

I en kronikk som publiseres i VG fredag, skriver Onarheim at:
«Det er vanskelig å leve med at noen pasienter kan ha mistet livet eller fått varige skader på grunn av for lav bemanning».

Fylkesmannen i Oslo og Akershus har gjennom sin gransking konkludert med at sykehuset ble drevet på uforsvarlig vis de ni første månedene i 2011, da Ahus fikk ansvaret for 160.000 nye pasienter uten at bemanningen var tilstrekkelig forsterket.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media